Floridoje per egzekuciją panaudotas naujas preparatas sukėlė 15 minučių agoniją

Floridoje per egzekuciją suleista naujos sudėties injekcija, kurioje buvo midazolamo hidrochlorido, sukėlė 15 minučių trukusią nuteistojo agoniją, praneša AFP.

51-erių Williamas Happas 24 metus laukė mirtininkų eilėje dėl jaunos moters nužudymo.<br>AP nuotr.
51-erių Williamas Happas 24 metus laukė mirtininkų eilėje dėl jaunos moters nužudymo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 16, 2013, 5:11 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:51 AM

Kaip rašo "The First Coast News”, mirties nuosprendžio vykdymas 51 metų Viljamui Hepui (William Happ) truko ilgiau nei paprastai. Nuteistasis ilgai liko sąmoningas, o jo kūną dažniau purtė konvulsijos nei naudojant ankstesnius preparatus.

Bet kalėjimo darbuotojai teigia, kad naujojo preparato naudojimas pasiteisino ir egzekucija vyko taip, kaip buvo planuota. Administracijos manymu, kalinys nesikankino.

Naujojo preparato naudojimas vykdant mirties bausmę sukėlė žmogaus teisių gynėjų protestus. Jie pareiškė, kad tai - "eksperimentas su gyvu žmogumi”. Pasak teisininkų, jeigu pavyks įrodyti, kad midazolamas nesuveikė ir kalinys egzekucijos metu kankinosi, tai jo giminės turi galimybę paduoti Floridos valstijos valdžią į teismą.

Tardamas savo paskutinį žodį, V. Hepas prisipažino padaręs nusikaltimą, nors daugiau kaip 20 metų jis tai neigė. Vyras buvo nuteistas mirties bausme už merginos pagrobimą, išžaginimą ir nužudymą 1986 metais.

Pastaruoju metu daugelis valstijų priverstos išmėginti naujos sudėties mirtinas injekcijas, kadangi trūksta ankstesnių preparatų, pavyzdžiui, fenobarbitalio.

Fenobarbitalis dažniausiai naudojamas per epilepsijos priepuolius: jis atpalaiduoja raumenis, užkerta kelią konvulsijoms. Bet didelės jo dozės mirtinos: juo dažnai užmigdomi gyvūnai.

Daugelis farmacijos kompanijų, anksčiau tiekusių šį preparatą įvairioms Amerikos valstijoms mirties bausmėms vykdyti, atsisakė tai daryti dėl etinių priežasčių ir visuomenės spaudimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.