Spąstai piratų vadui

Somalio piratų vadeiva buvo įsitikinęs, kad į Europą yra kviečiamas padėti sukurti kuo tikroviškesnio dokumentinio filmo apie jūrų plėšikus. Tačiau Belgijos pareigūnai iškart suėmė Mohamedą Abdi Hassaną.

Piratų vadeivą M.Abdi Hassaną sugebėjo apmulkinti belgų pareigūnai.
Piratų vadeivą M.Abdi Hassaną sugebėjo apmulkinti belgų pareigūnai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:27 AM

Ši operacija Europoje jau vadinama verta Holivudo filmo.

Mat M.Abdi Hassanas, kuris Somalyje žinomas Plačiaburnio pravarde, nė nenutuokė apie belgų klastą. Remdamasis „The Independent” apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Europiečiai piratų vadui pareiškė kuriantys filmą apie organizuotą nusikalstamumą Somalyje. Dokumentinėje juostoje esą būtų atspindėtas M.Abdi Hassano gyvenimas.

Svečias neva būtų net pasirodęs pačiame filme – kaip ekspertas, už kadro pasakojantis apie piratų nusikaltimus. Bet sužibėti ekrane panoręs M.Abdi Hassanas atsidūrė už grotų. Jis buvo suimtas vos nusileidęs Briuselio oro uoste.

„Jis yra vienas svarbiausių ir pavojingiausių piratų lyderių, asmeniškai atsakingas už dešimčių komercinių laivų užgrobimą 2008–2013 metais”, – teigė federalinis prokuroras Johanas Delmulle’is.

M.Abdi Hassaną pernai buvo besučiumpą Malaizijos pareigūnai. Bet, kaip skelbiama Jungtinių Tautų pranešime, nusikaltėliui pavyko pasprukti gavus įspėjimą iš korumpuotos Somalio laikinosios vyriausybės.

Belgijos pareigūnai dabar teigia supratę, jog tarptautiniu arešto orderiu, kuris būtų įteiktas Somalio pareigūnams, nieko nepeš, tad nusprendė M.Abdi Hassaną apmauti.

Iš pradžių belgai užmezgė kontaktą su Plačiaburnio sėbru, žinomu kaip Tiiceey.

O kai pastarasis apie galimybę pasirodyti dokumentiniame filme pranešė M.Abdi Hassanui, esą tapo aišku: somaliečiai užkibo ant kabliuko. Sulaikyti abu vyrai.

„Pernelyg dažnai tokie žmonės sugeba išvengti teisingumo, nes nešvarų darbą atlieka jų parankiniai”, – areštu džiaugėsi J.Delmulle’is.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.