Belgijoje sudužęs lėktuvas nukrito jau antrą kartą

Belgiją šeštadienį supurtė skaudi nelaimė. Nukritus nedideliam „Pilatus“ lėktuvui, 11 jame buvusių žmonių. Lėktuvas skraidino parašiutininkus, pasiruošusius šuoliui.

Žuvo visi lėktuvu skridę žmonės.<br>„Reuters“ nuotr.
Žuvo visi lėktuvu skridę žmonės.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters", BBC ir lrytas.lt inf.

Oct 19, 2013, 7:49 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:41 AM

Nelaimė įvyko netolo Fernelmonto, nedidelio miestelio, esančio maždaug 75 kilometrai į pietryčius nuo Briuselio. Orlaivis dirbamame lauke nukrito praėjus 20 minučių nuo pakilimo.

Liudininkų teigimu, trys žmonės bandė iššokti iš lėktuvo su parašiutu, tačiau buvo jau per vėlu. Visi žuvusieji - Belgijos piliečiai.

Lėktuvas, kuriam sudužus Belgijoje žuvo pilotas ir visi 10 juo skridusių parašiutininkų, tarp jų – pirmam šuoliui gimtadienio proga pasiryžusi moteris, buvo nukritęs ir anksčiau, pranešama sekmadienį.

Lėktuvas, kuris sudužo šeštadienį po pietų, buvo 44 metų senumo, skraidęs daugiau kaip 11 tūkst. valandų, rašo laikraštis „La Libre Belgique“.

2000 metais tas šveicarų gamybos „Pilatus PC-6 Turbo Porter“ buvo nukritęs viename aerodrome. Tąsyk buvo sužeisti pilotas ir 10 keleivių, sakoma straipsnyje.

2002 metais lėktuvas buvo atstatytas ir parduotas kompanijai „Namur Air Promotion“, kuri jį be jokių problemų eksploatavo iki pat praeito šeštadienio.

„Juodosios dėžės“ jame nebuvo, todėl tyrėjai, siekdami nustatyti katastrofos priežastis, turi išanalizuoti nuolaužas, surinkti liudininkų parodymus ir patikrinti techninės priežiūros įrašus.

Keli liudininkai sakė, kad skrydžio metu matė, kaip nulūžta dešinysis lėktuvo sparnas.

Vienas liudininkas, Benoit Piersonas, sakė nuskubėjęs prie lėktuvo, kai pamatė jį krintant. „Vienas keleivių dar buvo gyvas, sudaužytas, bet gyvas“, – pasakojo jis vietos televizijai.

„Kiti keleiviai paskutinę minutę iššoko. Jie žuvo lauke“, – pridūrė jis.

Templu savivaldybės parašiutininkų klubo, kuriam priklausė dauguma aukų, instruktorius Nicolas Hormansas sakė, kad lėktuve buvę žmonės neturėjo daug galimybių išsigelbėti.

Karalius Philippe'as šeštadienio pavakarę apsilankė katastrofos vietoje, o premjeras Elio di Rupo pareiškė užuojautą aukų šeimoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.