Graikijos čigonų tabore rasta mergaitė pagrobta Rytų Europoje?

Graikijos policija reidą romų tabore surengė ieškodama narkotikų ir ginklų. Tačiau daug labiau nei nusikalstamos veiklos pėdsakai jų dėmesį patraukė šviesiaplaukė mėlynakė mergaitė. Jau iš pirmo žvilgsnio buvo akivaizdu, kad ji – ne romų tautybės. Be to, DNR tyrimai parodė, kad ketverių metų Maria nėra nė vienos iš stovykloje gyvenančių romų šeimos narė. Tad dabar Graikijos policija bando nustatyti tikslesnę mažametės tapatybę ir mano, kad ji gali būti pagrobta iš Skandinavijos ar Rytų Europos. Baiminamasi, kad Maria tapo prekybos žmonėmis auka.

Graikijos policija mano, kad mergaitė, sprendžiant iš jos veido bruožų, gali būti iš Skandinavijos arba Rytų Europos.<br>AP nuotr.
Graikijos policija mano, kad mergaitė, sprendžiant iš jos veido bruožų, gali būti iš Skandinavijos arba Rytų Europos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2013, 3:24 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:48 AM

Mažametė buvo rasta romų tabore Farsaloje, esančioje centrinėje Graikijoje. Čia jų dėmesį patraukė viena romų šeima. Reido metu įtarimų sukėlusi moteris pasakojo, esą ji per mažiau nei dešimt mėnesių susilaukė šešių vaikų, tuo tarpu dešimties iš 14 vaikų, kuriuos ji buvo įregistravusi šalies institucijos, namuose nebuvo.

Pora – 39 metų vyras ir 40-metė moteris buvo suimti, jiems pareikšti įtarimai dėl mažametės pagrobimo. Jie painiojosi kalbėdami, kur ir kaip rado Marią. Vieną kartą sakė, kad rado ją, susuktą į antklodę, kitą kartą – jog ją atnešė nepažįstami žmonės.

Graikijos policija mano, kad mergaitė, sprendžiant iš jos veido bruožų, gali būti iš Skandinavijos arba Rytų Europos.

Dabar ją rūpinasi Graikijos vaikų globos organizacija.

Graikijoje taip pat stebimasi, kodėl šalies institucijos leido čigonams užregistruoti Marią kaip savo dukrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.