Papuošalai su Rusijos herbu - nauja mada Kremliuje

Kremliaus juvelyrikos parduotuvėlėje atsirado prekė, kuri greitai tapo madinga tarp rusų valdininkų. Tai vyriški papuošalai – žiedai su įspaudu, sąsagos – su valstybiniu Rusijos Federacijos herbu, rašo "Lietuvos rytas".

Kremliuje madingi vyriški papuošalai – žiedai su įspaudu, sąsagos – su valstybiniu Rusijos Federacijos herbu.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Kremliuje madingi vyriški papuošalai – žiedai su įspaudu, sąsagos – su valstybiniu Rusijos Federacijos herbu.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka

Oct 21, 2013, 7:51 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:07 AM

Didžiausią paklausą turi gaminiai iš paauksuoto sidabro: grynas auksas tarp Kremliaus tarnautojų dabar nepopuliarus. Be to, sidabrinių žiedų kaina neviršija 1,5–2 tūkst. rublių (119–158 litų).

Nauja mada iš Kremliaus persikėlė ir į įstatymų vykdomąją bei leidžiamąją valdžią.

Vyriausybės rūmuose Krasnaja Presnios krantinėje, Valstybės Dūmos ir Federacijos Tarybos pastatuose ši prekė taip pat atsirado ir yra greitai išperkama.

Be valstybinės simbolikos, tarp federalinių valstybės tarnautojų itin madingos tapo nedidelės angelų sargų skulptūros už 3,5 tūkst. rublių (277 litus).

Dievo Motinos skulptūrėlė įkainota 2,8 tūkst. rublių (222 litais), Nikolajaus Stebukladario – 3,1 tūkst. rublių (246 litais). Skulptūrėlės yra nedidelės, 4 centimetrų aukščio, ir gerai atrodo ant valdininkų rašomųjų stalų kaip savotiški talismanai, dažnai – šalia mažų ikonų.

Beje, Kremliuje, matyt, gerai žinoma ir gerbiama rusų patarlė „Dievas padeda tiems, kurie sau padeda”.

Todėl Rusijos prezidento reikalų valdyba visiems prezidento administracijos ir Rusijos vyriausybės tarnautojams užsakė 2365 individualios medicininės civilinės apsaugos komplektus – specialias vaistinėles, kurios būtų naudojamos ir branduolinio karo atveju.

Į komplektą įeina nuo radiacijos apsaugančios priemonės: kalio jodidas, kalio heksacianoferatas ir ondansetronas, taip pat antibakterinis preparatas doksiciklinas ir nuskausminamoji priemonė.

Visa tai „nepaprastojo įvykio atveju” turi padėti valdininkams išlikti gyviems mažiausiai parą – kol juos evakuos į saugias vietas. Kad šiomis priemonėmis būtų galima naudotis patogiai ir greitai, komplekte nebus stiklinių ampulių ir švirkštų – tik tabletės ir kapsulės.

Užsakymas įdėtas į oficialų valstybinių pirkimų tinklalapį, atlikimo terminas – šių metų lapkričio mėnuo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.