Amerikiečių pora mano, kad baltapūkė Marija – jų dingusi duktė

Amerikiečių pora iš Kanzas Sičio galvoja, kad baltapūkė Marija, surasta Graikijoje pas romų tautybės asmenis, gali būti jų dukrelė Lisa Irwin, pradingusi 2011 m. spalį. Mergytės tėvai 31 m. Jeremy Irwinas ir 30 m. Deborah Bradley jau kreipėsi į Graikijos pareigūnus, kurie bando nustatyti mažosios Marijos tapatybę. Nors pastarieji dėl mergytės sulaukė kelių tūkstančių kreipimųsi, pastarųjų amerikiečių prašymą nagrinėja kaip vieną pačių rimčiausių, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-22 16:34, atnaujinta 2018-02-20 22:49

Mažoji Lisa dingo iš savo lovelės, kažkam įsiveržus į namus. Tuomet jai buvo 11 mėnesių.

Gruodį Lisai turėtų sueiti 3 metai. Jos akys – labai panašios į Marijos, praėjusį ketvirtadienį atimtos iš Graikijos čigonų.

Tačiau, nors mergaitės išoriškai atrodo gana panašios, kyla abejonių dėl amžiaus. Nustatyta, kad Marijai gali būti apie 5 metai, bet oficialiai amžius nėra patvirtintas.

Kanzas Sičio naujienų tarnyba KMBC ir Nacionalinis dingusių ir išnaudojamų vaikų centras pateikė fotorobotą, kaip Lisa galėtų atrodyti dabar.

2011 m. lapkritį, praėjus mėnesiui po Lisos dingimo, J.Irwinas pranešė apie pavogtą jo debetinę banko kortelę.

Kortelės galiojimas buvo sustabdytas, kai jis pastebėjo, jog iš jos buvo pervestas 69,04 dolerio mokestis britų tinklalapiui, kuris skelbiasi teikiantis savo ar vaiko vardo pakeitimo internetu paslaugą.

Tuo tarpu Graikijoje prieš teismą stojo romų pora 39 metų Hristos Salis ir 40 metų Eleftheria Dimopoulou, kaltinami vaiko pagrobimu ir gimimo dokumentų suklastojimu.

Baltapūkės Marijos atvejis sulaukė viso pasaulio dėmesio. Atsiliepė tūkstančiai žmonių, manančių, kad žino, kas ji gali būti.

Lisos dingimo aplinkybės – gana mįslingos. Jos motina D.Bradley teigė, kad įsibrovėlis dukrelę pagrobė iš jos miegamojo, kai ji pati tame pačiame kambaryje miegojo, suvartojusi didelį kiekį alkoholio.

Liudininkai sakė maždaug tuo metu, kai dingo Lisa, matę vyrą, kuris gatvėje nešiojo kūdikį su sauskelnėmis.

Vėlai iš darbo grįžęs tėvas rado atidarytas namų duris ir įjungtas šviesas. Motina miegojo, dukrelės miegamojo langas buvo atidarytas, o jos lovelė tuščia.

Tėvai mano, kad kažkas įsilaužė į namus ir pavogė mergaitę. Jie galvoja, kad kažkas mažylę augina kaip savo.

Lisos ieško privatus detektyvas, šeima už informaciją, padėsiančią ją surasti, siūlo 100 tūkst. dolerių atlygį.

Tiesa, Lisos dingimo byloje pradžioje policija manė, kad prie to gali būti prisidėję patys tėvai – motinos tyrimas poligrafu privertė manyti, kad ji meluoja. Be to, motina buvo namuose, kai Lisa dingo.

Tačiau vilties, kad Marija yra Lisa, nedaug. Graikijoje rastos mergaitės dantų analizė rodo, kad jai turėtų būti 5-6 metai.

Graikijos pareigūnai spėja, kad mergaitė buvo pagrobta ar nupirkta, ketinant parduoti turtingai šeimai. Sandoriui žlugus, galbūt dėl to, kad grobikams ant kulnų pradėjo lipti policija, mažylė liko su romų šeima.

Pasak Mariją šiuo metu priglaudusio Atėnuose įsikūrusio fondo „Vaiko šypsena“ direktoriaus Costas Yannopoulos, jiems gerai žinoma, jog tarp Rumunijos, Bulgarijos, Graikijos ir Didžiosios Britanijos veikia romų vadovaujamas prekybos vaikais tinklas.

Romų šeima, pas kuriuos buvo rasta Marija, tvirtino, kad ją jiems atidavė jos motina bulgarė, kuri nenorėjo ja rūpintis.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.