Maskvos Didžiojo teatro šokėjas stos prieš teismą dėl S.Filino užpuolimo

Maskvos Didžiojo teatro solistas Pavelas Dmitričenka stos prieš teismą dėl sausį įvykdyto išpuolio prieš baleto trupės vadovą Sergejų Filiną. Jis buvo apipiltas sieros rūgštimi, skelbia BBC.

P.Dmitričenka neigia jam pareikštus įtarimus.<br>AP nuotr.
P.Dmitričenka neigia jam pareikštus įtarimus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2013, 2:14 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:57 PM

Šokėjas kaltinamas nusikaltimo organizavimu. S.Filiną nežinomas asmuo užpuolė prie namų Maskvoje ir į veidą šliūkštelėjo rūgšties. S.Filinas patyrė trečio laipsnio veido nudegimus.

P.Dmitričenka neigia jam pareikštus įtarimus. Jeigu bus įrodyta šokėjo kaltė, jam gresia iki 12 metų laisvės atėmimo bausmė.

Byla taip pat iškelta Jurijui Zaruckiui, kuris kaltinamas įvykdęs išpuolį, ir po incidento iš įvykio vietos automobilį vairavusiam Andrejui Lipatovui.

Prisipažinęs, jog suorganizavo išpuolį, P.Dmitričenka vėliau teigė, jog aptarė S.Filino užpuolimą, bet ne su sieros rūgštimi.

Pirmadienį prieš teismą Maskvoje P.Dmitričenkos advokatas Sergejus Kadyrovas teigė: "P.Dmitričenka nesijaučia kaltas dėl S.Filino sveikatai padarytos didelės žalos".

S.Filinui buvo atlikta daugiau nei 20 operacijų, kad būtų išsaugotas jo regėjimas. Po gydymosi Vokietijoje praėjusį mėnesį jis grįžo į Maskvos Didįjį teatrą.

Kovą daugiau nei 300 Didžiojo teatro narių parašė laišką prezidentui Vladimirui Putinui, kuriame teigė, kad "absurdiška" manyti, jog P.Dmitričenka atsakingas už nusikaltimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.