Į romų baltapūkės mergaitės tapatybės paieškas įsitraukė Interpolas

Į romų tabore Graikijoje rastos šviesiaplaukės Marijos tapatybės paieškas įsitraukė ir Interpolas. Paprašyta graikų tarnybų, tarptautinė kriminalinės policijos organizacija išplatino raginimą visoms šalims narėms savo duomenų bankuose turimą informaciją palyginti su informacija apie mergaitę, praneša agentūra AFP.

39 metų moteris ir 40 metų vyras buvo suimti. Jie įtariami mergaitės pagrobimu.<br>AP nuotr.
39 metų moteris ir 40 metų vyras buvo suimti. Jie įtariami mergaitės pagrobimu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 23, 2013, 7:24 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:53 PM

Interpolo generalinis sekretorius Ronaldas Noble sakė, kad Interpolo centriniame duomenų banke informacijos apie galimus mergytės giminaičius nėra. Todėl paieška išplėsta.

Graikijos policija mergaitę šviesia oda, šviesiais plaukais ir žaliomis akimis rado praėjusią savaitę Farsalos mieste. Tyrėjai atkreipė dėmesį į Marija vadinamą vaiką, nes jo išvaizda niekaip nebuvo panaši į tariamų jos tėvų išvaizdą. DNR tyrimas patvirtino, kad mergaitė nėra poros, pas kurią gyveno, vaikas.

39 metų moteris ir 40 metų vyras buvo suimti. Jie įtariami mergaitės pagrobimu. Pora tvirtina, kad mergaitę jai perdavė iš Bulgarijos kilusi čigonė. Pagal dantis spėjama, kad mergaitei yra 5-6 metai.

Mažosios Marijos atvejis tūkstančiams porų visame pasaulyje sužadino viltis rasti savo pradingusį vaiką. Vien tik Europoje kasmet dingsta 250 000 vaikų. Didelė dalis jų pabėga iš namų arba yra pagrobiami atskirai gyvenančio tėvo ar motinos. Tačiau 2-5 proc. arba 5 000-12 500 vaikų dingsta "nerimą keliančiomis aplinkybėmis".

Iki šiol nėra centrinio dingusių vaikų registro. Tačiau 25 Europos šalys yra įsteigusios specialią telefono liniją vaikų artimiesiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.