Vėjui didinant gaisrus netoli Sidnėjaus, buvo evakuoti gyventojai

Vėjas, kuris skatino krūmynų gaisrus netoli Sidnėjaus ir nešė karštus pelenus

Miškų ir krūmynų gaisrai yra dažni Australijoje, tačiau jie siaučia daugiausia vasarą.<br>AP nuotr.
Miškų ir krūmynų gaisrai yra dažni Australijoje, tačiau jie siaučia daugiausia vasarą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 23, 2013, 2:34 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:12 PM

Visos mokyklos Mėlynuosiuose kalnuose buvo uždarytos, prognozuojant situacijos pablogėjimą, o pareigūnai patarė gyventojams, nepasirengusiems apsaugoti savo namų, pasitraukti į evakuacijos centrus. Viename tokiame centre vakariniame Sidnėjaus priemiestyje buvo apgyvendinta 120 žmonių.

Springvudo gyventoja Rae Tebbutt sakė, kad atmosfera šiame kaime, kuris smarkiai nukentėjo praėjusią savaitę, kai regione sudegė daugiau kaip 200 namų ir žuvo vienas žmogus, yra įtempta.

„Visi įsibaiminę, – sakė ji. – Turiu tris draugus, kurie prarado viską“.

71 gaisras siaučia Naujojo Pietų Velso valstijoje aplink Sidnėjų, o 29 jų yra nevaldomi, sakė valstijos kaimo vietovių ugniagesių tarnybos komisaras Shane'as Fitzsimmonsas.

Nukritus oro temperatūrai ir susilpnėjus vėjui, gaisrų plitimo pavojus sumažėjo. Pranešimų apie sužeistus žmones ar turto praradimą šiuo metu nėra.

Nors laukia dar daug valandų darbo slopinant gaisrus, „didesnio masto pavojus daug didesnei ... populiacijai tikrai sumažėjo“, žurnalistams sakė Sh.Fitzsimmonsas.

Oro temperatūra gaisrų zonose buvo pakilusi virš 32 laipsnių pagal Celsijų, o vėjo greitis siekė 80 km per valandą, todėl sraigtasparniai, iš kurių pilamas vanduo, dieną turėjo nutraukti darbą, sakė ugniagesių atstovas Benas Shepherdas.

Miškų ir krūmynų gaisrai yra dažni Australijoje, tačiau jie siaučia daugiausia vasarą.

Ankstyva šiemetinio gaisrų sezono pradžia „rodo ne pagal sezoną karštas, sausas sąlygas, kurios formavosi visą žiemą ir pavasarį, ir mums reikia nepamiršti, kad laukia ilgi ... vasaros mėnesiai“, sakė Sh.Fitzsimmonsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.