Jungtinėse Valstijose sudužo Antrojo pasaulinio karo laikų lėktuvas

Du žmonės žuvo

Dėl nežinomų priežasčių naikintuvas „North American P-51 Mustang” nukrito į Meksikos įlankos vandenis.<br>AP nuotr. iš archyvo
Dėl nežinomų priežasčių naikintuvas „North American P-51 Mustang” nukrito į Meksikos įlankos vandenis.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-10-24 11:24, atnaujinta 2018-02-20 21:33

„Sudaryta komisija katastrofos priežastims tirti. Policija mėgina nustatyti žuvusiųjų asmenybes”, - sakė žurnalistams JAV pakrančių apsaugos atstovas Steve'as Lehmannas. Jis taip pat pridūrė, kad šiais lėktuvais tenykščio aviacijos klubo nariai skraidina turistus.

Amerikiečių gamybos naikintuvai „P-51 Mustang” buvo plačiai naudojami per sąjungininkų kariuomenės operacijas Antrojo pasaulinio karo frontuose. Po Korėjos karo daug šių lėktuvų tapo civilių savininkų nuosavybe ir dalyvauja aviacijos šou bei varžybose.

2011 metų rugsėjo 16 d. Nevados valstijoje per aviacijos šou „P-51 Mustang” nukrito į žiūrovų minią. Tada žuvo devyni žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.