Prasidėjo balsavimas Gruzijos prezidento rinkimuose

Gruzinai sekmadienį pradėjo

Gruzijoje sekamdienį vyksta prezidento rinkimai.<br>AP nuotr.
Gruzijoje sekamdienį vyksta prezidento rinkimai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 27, 2013, 9:37 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:46 PM

Georgijus Margvelašvilis iš B.Ivanišvilio koalicijos „Gruzijos svajonė“ turėtų rinkimuose įveikti buvusį parlamento pirmininką Davidą Bakradzę iš M.Saakašvilio Jungtinio nacionalinio judėjimo (JNJ).

Agresyvus kovingos buvusios parlamento pirmininkės Nino Burdžanadzės iššūkis ir faktas, kad maždaug 20 proc. rinkėjų yra dar neapsisprendę, gali lemti antrą rinkimų ratą, jeigu nė vienas kandidatas pirmajame rate nesugebės surinkti daugiau kaip 50 proc. balsų.

JAV sąjungininkas M.Saakašvilis, kuris šioje 4,5 mln. gyventojų turinčioje buvusioje sovietinėje Kaukazo valstybėje dominavo pastarąjį dešimtmetį, turi pasitraukti, nes baigiasi antroji teisiškai galima jo kadencija.

Rinkimai, kurie, pasak Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO), vyksta tvyrant „pastebimai ramesnei“ atmosferai negu ankstesni, inicijuos ir konstitucijos pataisas, pagal kurias naujasis prezidentas neteks daugelio svarbių įgaliojimų Gruzijai pereinant prie labiau parlamentinės sistemos.

B.Ivanišvilis, kuris per praėjusių metų parlamento rinkimus – pirmą sklandų valdžios perdavimą Gruzijoje - paveržė valdžią iš M.Saakašvilio partijos, taip pat yra pažadėjęs netrukus po prezidento rinkimų paskirti savo politinį įpėdinį ir atsistatydinti.

Rinkimų apylinkės dirbs iki 16 val. Grinvičo (18 val. Lietuvos) laiku, o preliminarūs rezultatai turėtų paaiškėti naktį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.