Šviesiaplaukės Marijos broliais ir sesėmis pasirūpino valstybė

Biologinė šviesiaplaukės Marijos, rastos romų stovykloje Graikijoje, motina, Bulgarijos čigonė Sasha Ruseva kartu su dviem mažiausiais savo vaikais – 3 metukų Nasko ir 2 metukų Penka buvo įkurdinti globos namuose Stara Zagoroje, maždaug už 40 km nuo romų stovyklos, kurioje jie gyveno, praneša telegraph.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2013, 9:15 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:25 PM

„Socialinės tarnybos nusprendė apgyvendinti S.Rusevą ir du mažiausius jos vaikus socialiniame būste, o kiti penki nepilnamečiai bus laikinai įkurdinti kituose namuose – arba valstybinėse institucijose, arba globėjų šeimose“, – sakė Nikolajevo meras Kosyo Kosevas.

Biologiniai Marijos tėvai Sasha ir Atanas Rusevai turi dar dvi vyresnes dukteris, 20 ir 18 metų. Jos jau ištekėjusios ir pačios turi vaikų.

Marija, panaši į penkis iš savo brolių ir seserų, taip pat turinčių albinoso geną, šiuo metu yra Atėnų globos įstaigoje „Vaiko šypsena“. Ji ten bus, kol Graikijos valstybės institucijos nuspręs jos likimą.

Antradienį Bulgarijos valstybinė vaiko apsaugos agentūra pareiškė, kad imsis visų įmanomų priemonių, kad Marija būtų grąžinta.

„Bulgarijos valdžia pasiruošusi prisiimti visą atsakomybę dėl Marijos, kai paaiškėjo, kad ji yra Bulgarijos piliečių vaikas“, – sakė agentūros vadovė Eva Zhecheva.

Tačiau mažai tikėtina, kad ji bent jau artimiausioje ateityje grįš į savo nuskurdusią šeimą. Greičiausiai pradžioje ji bus prižiūrima krizių centre ar globėjų šeimoje.

„Marija ten liks, kol bus priimtas sprendimas dėl jos priežiūros – grąžinti į biologinę šeimą, apgyvendinti pas giminaičius, globėjų namuose ar valstybinėje institucijoje, – sakė E.Zhecheva. – Mes laukiame Graikijos valdžios sprendimo, ar ji bus perduota Bulgarijai.“

Šiuo metu atliekamas tyrimas, ar S.Ruseva pardavė savo vaiką prieš grįždama iš Graikijos, kur su vyru skynė alyvuoges.

Moteris neigia gavusi pinigų už vaiką ir tvirtina planavusi susigrąžinti Mariją, bet buvusi pernelyg neturtinga, be to, gimė kiti du vaikai.

Ji teigia norinti, kad Marija grįžtų ir gyventų su ja.

Graikijos romai 39 m. Christosas Salis ir 40 m. Eleftheria Dimopoulou, pas kuriuos Farsaloje buvo rasta Marija, apkaltinti vaiko pagrobimu ir dokumentų klastojimu.

Jų advokatai šią savaitę ketina pateikti apeliaciją dėl kaltinimų pagrobus vaiką, kurį jie augino „kaip savo“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?