Belgijos karališkajai šeimai - grėsmingi perspėjimai

Specialiai lrytas.lt, Briuselis

Žinutėse yra perspėjimai Karaliui Filipui ir visai Belgijos karališkajai šeimai.<br>AP nuotr.
Žinutėse yra perspėjimai Karaliui Filipui ir visai Belgijos karališkajai šeimai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Jonušytė

Oct 31, 2013, 3:59 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:44 PM

Patvirtinta, kad buvo gauti grasinimai Belgijos karališkajai šeimai ir keliems politikams. Įtariama, kad už elektroninius laiškus apie galimus bombardavimus ir žudynes atsakinga Islamistų grupuotė.

Žinutėse yra perspėjimai Karaliui Filipui ir visai Belgijos karališkajai šeimai, taip pat Flamandų nacionalistų partijos atstovui Bart‘ui de Wever‘ui, socialistui Hans‘ui Bonte, politkui Filipui Dewinter‘iui ir bendrai paėmus visai Belgijos demokratinei sistemai.

Oficialiai nepatvirtinta, bet yra nuomonių, kad šie grasinimai gali būti susiję su antradienį Antverpeno universitete paskelbta evakuacija po to, kai trys Universiteto darbuotojai sulaukė religinio pobūdžio elektroninių laiškų. Visuose šiuose laiškuose grasinama musulmonų brolijos vardu nužudyti visus Belgijos netikinčiuosius.

Pastarąjį kartą elektroninė korespondencija irgi religinio pobūdžio. Pavyzdžiui, laiške Bart‘ui de Wever‘ui minimas Alachas, o grasinimus esą išprovokavo jo ir Hans‘o Bonte pastangos sustabdyti Belgijos jaunuolius, norinčius Sirijoje prisijungti prie islamistų kovos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.