JAV informatorius E.Snowdenas Rusijoje rado darbą

Buvęs JAV Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) darbuotojas Edwardas Snowdenas rado interneto tinklalapio priežiūros, redagavimo ir atnaujinimo darbą Rusijoje, pranešė advokatas Anatolijus Kučerenia, kuriuo remiasi "RIA Novosti".

E.Snowdenas paskelbė žiniasklaidoje informaciją apie JAV specialiųjų tarnybų piliečių sekimo visame pasaulyje programas, o po to pabėgo iš tėvynės.<br>AP nuotr.
E.Snowdenas paskelbė žiniasklaidoje informaciją apie JAV specialiųjų tarnybų piliečių sekimo visame pasaulyje programas, o po to pabėgo iš tėvynės.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-10-31 15:31, atnaujinta 2018-02-20 16:47

E.Snowdenas, kuriam šią vasarą Rusijoje buvo suteiktas laikinas prieglobstis, "didžiausioje Rusijos svetainėje" pradės dirbti nuo lapkričio 1 dienos, informavo A.Kučerenia.

Advokatas "saugumo sumetimais" atsisakė pasakyti naujos E.Snowdeno darbovietės pavadinimą.

E.Snowdenas paskelbė žiniasklaidoje informaciją apie JAV specialiųjų tarnybų piliečių sekimo visame pasaulyje programas, o po to pabėgo iš tėvynės.

Birželio 23 dieną jis iš Honkongo atskrido į Maskvą. Rusija suteikė amerikiečiui laikiną prieglobstį, nors JAV ne kartą prašė išduoti jį. E.Snowdenas nuo rugpjūčio 1 dienos gyvena nežinomoje vietoje Rusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.