Kinija ketina nutildyti Dalai Lamos balsą Tibete

Kinija siekia nutildyti Dalai Lamos balsą neramioje ir nuošalioje dvasinio lyderio tėvynėje užtikrindama, kad jo "propaganda" nebūtų pasiekiama nei internetu, nei televizija, nei kitomis priemonėmis, praneša "Reuters".

Kinija vadina Nobelio taikos premijos laureatą Dalai Lamą "vilku ėriuko kailyje".<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kinija vadina Nobelio taikos premijos laureatą Dalai Lamą "vilku ėriuko kailyje".<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 2, 2013, 10:37 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:13 PM

Kinija jau anksčiau bandė neleisti Tibeto gyventojams klausytis ar žiūrėti užsienio transliacijų bei gauti informacijos apie Dalai Lamą ar vyriausybę egzilyje internetu. Bet daugeliui tibetiečių tokia informacija vis dar pasiekiama per nelegalią palydovinę televiziją arba apeinant Kinijos interneto suvaržymus. Dalai Lamos nuotraukos ir jo mokymai taip pat į šalį smarkiai rizikuojant įvežami nelegaliai.

Pasak aukštų valdžios atstovų, Kinijos vyriausybė sieks, kad tik jos balsą bus galima girdėti Tibete: ketinama konfiskuoti visas nelegalias palydovinio ryšio antenas, padidinti interneto turinio kontrolę ir užtikrinti, kad visi telefonų ir interneto vartotojai registruotųsi tik savo tikraisiais vardais.

Kinija vadina Nobelio taikos premijos laureatą Dalai Lamą "vilku ėriuko kailyje", siekiančiu Tibeto nepriklausomybės prievartos metodais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.