Apgauta britė tikėjosi meilės, o neteko tūkstančių

Vienišai britei suspurdo širdis, kai pulkininkas Richardas Allmanas prisipažino ją mylįs. Tačiau vietoj naujo mylimojo Los Andžele laukė žinia, kad apsimetėlis iš jos išviliojo net 36 tūkstančių svarų sterlingų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2013, 7:47 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:45 PM

Kathleen Fortun viena praėjusių metų gruodžio diena turėjo būti itin džiaugsminga. 68 metų pensininkė guviai susikrovė lagaminą ir jausdama, kaip pilve plazda drugeliai, tiesiog įšoko į taksi. Maršruto pradžia – Londono Gatviko oro uoste, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis „Daily Mail”.

Kelionė turėjo baigtis Los Andžele ir naujo mylimojo glėbyje, mat K.Fortun JAV laukė 61 metų pulkininkas R.Allmanas.

Išvaizdus, išsilavinęs ir elegantiškas JAV armijos pareigūnas su vieniša brite prieš tai apsikeitė šimtais jausmingų elektroninių laiškų.

Pora susipažino viename pažinčių tinklalapyje.

Amerikietis taip norėjo kuo greičiau pamatyti savo simpatiją iš Jungtinės Karalystės, kad prisipažino ją mylintis ir užsakė K.Fortun bilietą į Los Andželą.

Tačiau vos atvykusi į oro uostą, kur turėjo pasiimti R.Allmano jai užsakytą bilietą, K.Fortun nustėro – jokios informacijos apie moters kelionę „British Airways” neturėjo.

„Jaučiau, kaip manyje kyla panika, tad grįžau namo, surinkau visus savo elektroninius laiškus ir patraukiau į policiją”, – prisimena Kathleen. Nuovados budėtojas patvirtino K.Fortun įtarimus: „Turime būti realistai. Atrodo, kad ponas R.Allmanas jus apgavo.”

Pareigūnai moteriai netrukus taip pat parodė šūsnį nuotraukų, kuriomis apsimetėliai naudojasi, kad apkvailintų tokias įsimylėjusias moteris kaip ji. K.Fortun tarp portretų išvydo ir „pulkininką R.Allmaną”. Žinoma, toks nė neegzistavo.

Tikrasis asmuo nuotraukoje pasirodė esantis Wesley Clarkas, buvęs JAV generolas, kuris postą paliko dar 2000 metais.

„Atrodo, kad W.Clarko nuotrauką kiekvienas norintysis galėjo tiesiog atsisiųsti internetu”, – apgailestavo K.Fortun, kurią greičiausiai apmulkino profesionalūs apgavikai iš kurios nors Vakarų Afrikos šalies.

Britė dabar jaučia didžiulę gėdą – ne tik dėl apgavystės, bet ir todėl, kad prarado net 36 tūkst. svarų (apie 147 tūkst. litų).

Mat R.Allmanas kartą paprašė Kathleen pervesti jam pinigų ir paaiškino, kad jo banko sąskaita įšaldyta „dėl saugumo priežasčių”.

„Jis teigė palikęs lagaminą su slaptais JAV armijos dokumentais Ganoje, kurį perėmė korumpuota vyriausybė.

Esą afrikiečiai už dokumentus reikalauja 30 tūkst. svarų sterlingų. Pavojaus varpai turėjo suskambėti jau tuomet, tačiau kažkodėl buvau įtikinta”, – pasakojo K.Fortun.

O svarbiausia, kad ji pati tiek pinigų neturėjo, todėl reikalingą sumą pasiskolino iš sūnaus ir artimo draugo, kuris irgi yra pensininkas.

„Mano gyvenimas virto košmaru, sūnus su manimi nesikalba. Klausiu savęs, kaip galėjau būti tokia kvaila”, – teigė K.Fortun.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.