JAV prekybos centre šaudęs vyras rastas nusižudęs

Pasak jo, įtariamasis, įvardytas kaip 20-metis Richardas Shoopas, nusišovė iš to paties ginklo, kurį panaudojo prekybos centre. Taip pat rastas atsisveikinimo laiškas.

Pareigūnai uždarė prekybos centrą pirmadienio vakarą, kai užpuolikas pradėjo šaudyti, o panikos apimti pirkėjai ir darbuotojai puolė slėptis.<br>AP nuotr.
Pareigūnai uždarė prekybos centrą pirmadienio vakarą, kai užpuolikas pradėjo šaudyti, o panikos apimti pirkėjai ir darbuotojai puolė slėptis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 5, 2013, 2:25 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:26 PM

Kiti žmonės nenukentėjo per incidentą Paramuso priemiestyje, esančiame už maždaug 30 kilometrų nuo Niujorko.

Šaulys buvo rastas tebestatomoje prekybos centro „Garden State Plaza“ dalyje, Bergeno apygardos prokurorą Johną Molinelli citavo vietos televizija „CBS New York“.

Pasak jo, įtariamasis, įvardytas kaip 20-metis Richardas Shoopas, nusišovė iš to paties ginklo, kurį panaudojo prekybos centre. Taip pat rastas atsisveikinimo laiškas.

„Per šį incidentą niekada nebuvo sužeistas – niekam nieko nenutiko, tik ponas Shoopas atėmė sau gyvybę, – aiškino J.Molinelli. – Nemanau, kad ponas Shoopas ketino išeiti iš ten gyvas.“

Pareigūnai uždarė prekybos centrą pirmadienio vakarą, kai užpuolikas pradėjo šaudyti, o panikos apimti pirkėjai ir darbuotojai puolė slėptis.

„Jis atėjo į prekybos centrą, padrikai iššovė bent šešis kartus, pataikydamas į kelias skirtingas vietas prekybos centre, – nurodė J.Molinelli. – Kulkos buvo paleistos į eskalatorių, lifto zoną. Buvo apgadintas pardavėjų turtas – fasado zona, o pora šūvių buvo paleisti tiesiai į viršų.“

Daugelis parduotuvių paskubomis uždarė savo duris tame populiariame užmiestyje įsikūrusiame rajone.

Pasak J.Molinelli, R.Shoopas naudojo ginklą, kuris buvo modifikuotas, kad atrodytų panašus į Kalašnikovo automatą. Tačiau prokuroras pridūrė, kad „tai buvo teisėtas ginklas, priklausantis jo broliui“, o tyrėjai mano, kad R.Shoopas pavogė tą ginklą iš brolio anksčiau pirmadienį.

Šis nerimą keliantis incidentas sukėlė prisiminimus apie rugsėjį vykusią tragišką prekybos centro apsiaustį Kenijos sostinėje Nairobyje, kai užpuolikai, veikiausiai susiję su Somalio islamistų grupuote „al Shebab“, nužudė mažiausiai 67 žmones.

Jis taip pat privertė dar kartą atkreipti dėmesį į Jungtines Valstijas krečiantį ginkluotą smurtą.

Penktadienį vienas užpuolikas pradėjo šaudyti Los Andželo oro uoste ir nužudė vieną Transporto saugumo administracijos (TSA) agentą.

Federalinis tyrimų biuras (FTB) nurodė, kad tas vyras turėjo laišką, kuriame sakoma, kad jis planavo nužudyti daug pareigūnų. 23 metų įtariamajam, kaltinamam federalinio pareigūno nužudymu, gali būti skirta mirties bausmė.

Tuo tarpu vienam JAV kariui, kuris spalio 24 dieną pradėjo šaudyti Tenesio verbavimo centre, kai sulaukė drausminės nuobaudos už netinkamą elgesį, buvo pateikti kaltinimai dėl nužudymo.

Per tą incidentą į kryžminę ugnį buvo patekę trys Tenesio nacionalinės gvardijos nariai, tačiau nei vienas iš jų nebuvo sunkiai sužeistas.

Šaudynės spalio 24-ąją įvyko praėjus mėnesiui po kito incidento svarbiame JAV karinių jūrų pajėgų komplekse sostinėje Vašingtone, per kurį žuvo 13 žmonių, o užpuolikas buvo nukautas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.