Tarp žuvusiųjų per kelto katastrofą Tailande yra lenkų pora

Tarp šešių Tailande

Tarp šešių Tailande savaitgalį žuvusių nuskendusio kelto keleivių yra lenkų pora.<br>AP nuotr.
Tarp šešių Tailande savaitgalį žuvusių nuskendusio kelto keleivių yra lenkų pora.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 5, 2013, 4:17 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:16 PM

60-mečio vyriškio ir jo 45-metų sutuoktinės palaikai iš vandens buvo ištraukti sekmadienį kartu su vieno vyro iš Honkongo ir trijų tailandiečių kūnais netoli populiaraus Patajos kurorto.

„Nustatyta, kad du užsieniečiai yra lenkai, o trečias yra Honkongo pilietis. Daugiau žuvusiųjų neužregistruota“, – sakė Patajos policijos vadovas pulkininkas Suwarnas Chiewnawintawat naujienų agentūrai AFP.

Kelto kapitonui atliktas patikrinimas dėl alkoholio ir narkotinių medžiagų vartojimo „rezultatų nedavė“, pareiškė pareigūnas, nors vietos žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad kapitonas prisipažino, jog nelaimės metu buvo apsvaigęs.

Dviejų denių keltas nuskendo sekmadienio popietę netoli salos Lan, į kurią dažnai vienai dienai išsiruošia turistai iš Patajos – naktiniu gyvenimu garsėjančio kurorto, esančio už 150 km į pietryčius nuo Bankoko.

Dėl žuvusių lenkų poros buvo kilę nesusipratimų. Anksčiau Rusijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad tarp žuvusiųjų yra vienas Rusijos pilietis.

Išgelbėtas 12-metis rusų berniukas, kurio vos nepaskandino stipri srovė, pirmadienio vakarą tebebuvo kritinės būklės ir gydomas ligoninėje.

Nelaimės priežastys tiriamos, nors vienas iš kelto operatoriaus bendrasavininkių pirmadienį sakė, kad laivas galėjo į ką nors atsitrenkti, nes jo korpuse liko išplėšta skylė.

Jis taip pat atkakliai tvirtino, kad 150 vietų laive buvo tik 130 keleivių ir dėl šios nelaimės kaltino kapitoną, kurį apibūdino kaip „nerūpestingą“.

Kelto kapitonui pateikti kaltinimai dėl nužudymo per neatsargumą. Šis incidentas vėl privertė susirūpinti saugumo standartais karalystėje, kuri pernai sulaukė rekordinio skaičiaus – 22 mln. turistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.