Naujajame Džersyje gubernatoriumi perrinktas respublikonas Ch.Christie

„Baltieji rūmai, 2016-eji“, – murmėjo komentatoriai.

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-11-06 10:21, atnaujinta 2018-02-20 13:56

51 metų Ch.Christie, kuris daugiausiai už demokratus balsuojančiai valstijai vadovauja nuo 2010 metų sausio, „ryžtingai“ laimėjo prieš demokratų kandidatę Barbarą Buono, pranešė dienraštis „The New York Times“.

Keturių vaikų tėvas ir spalvingo charakterio politikas kovoje su B.Buono sugebėjo palenkti į savo pusę valstijos moteris, juodaodžius ir ispanakalbius, nors respublikonams šių grupių palaikymą paprastai būna sunku užsitikrinti.

Ch.Christie populiarumas, peržengiantis tradicinių partijos šalininkų ribas, atrodo neįprastas tuo metu, kai respublikonai yra smarkiai susipriešinę, nepopuliarūs ir atrodo smarkiai nusilpninti pastaruoju metu kilusios biudžeto krizės, prie kurios išsivystymo smarkiai prisidėjo jų ultradešinysis „Arbatėlės“ (Tea Party) sparnas.

„Sveikinimai gubernatoriui Christie su įspūdinga perrinkimo pergale šį vakarą“, – sakoma Respublikonų partijos Nacionalinio komiteto pirmininko Reince'o Priebuso pranešime.

R.Priebusas pareiškė, kad Ch.Christie įgytas „reikšmingas palaikymas“ tarp mažumų rinkėjų buvo nulemtas jo gebėjimų vadovauti ir atviros kampanijos, per kurią respublikonas atsigręžė į juodaodžius, ispanakalbius ir azijiečius rinkėjus.

Ch.Christie pergalė dar labiau sustiprins prognozes, kad jis gali tapti respublikonų kandidatu į prezidento postą 2016 metais, žinant jo pragmatizmą, charizmą ir gebėjimą įgyti ne vien tradicinių šios partijos šalininkų palaikymą.

Kvinipiakų universiteto apklausa rodo, kad už Ch.Christie išlikimą Naujojo Džersio gubernatoriaus poste balsavo 94 proc. respublikonų, 64 proc. nepriklausomų rinkėjų ir netgi 30 proc. demokratų.

61 proc. proc. apklaustųjų sakė, kad balsuotų už Ch.Christie, 33 proc. – už B.Buono šioje tradiciškai demokratus palaikančioje valstijoje, kuri pernai buvo smarkiai nuniokota uragano „Sandy“.

Nuosaikių pažiūrų Ch.Christie, pelnęs simpatijų dėl savo pragmatizmo, energijos, gebėjimo įsiklausyti ir savo apkūnaus stoto, dar visai neseniai vengdavo atsakyti, kiek toli siekia jo ambicijos.

Tačiau beveik visuose jo sprendimuose įžvelgiama politinė potekstė.

Vasarį, kai jam buvo uždėtas skrandžio žiedas, mėginant numesti svorio, respublikonas pareiškė, kad rūpinasi savo sveikata tolimesnėje perspektyvoje.

„Baltieji rūmai, 2016-eji“, – murmėjo komentatoriai.

Praslinkus uraganui „Sandy“, jis vaikštinėjo po nuniokotas Naujojo Džersio pakrantes kartu su demokratu prezidentu Baracku Obama – likus nedaug laiko iki šalies vadovo perrinkimo.

Griežtosios linijos respublikonai tūžo, tačiau Ch.Christie populiarumas tik dar labiau išaugo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.