Niujorko meru tapo demokratas B.de Blasio

Niujorko mero rinkimus

B.de Blasio džiaugiasi kartu su šeima.<br>AP nuotr.
B.de Blasio džiaugiasi kartu su šeima.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 6, 2013, 8:15 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:03 PM

Preliminariais duomenimis, už B.de Blasio balsavo daugiau kaip 60 procentų rinkėjų.

B.de Blasio tapo pirmuoju Demokratų partijos kandidatu per pastaruosius 20 metų, įstengusiu iškovoti pergalę Niujorko mero rinkimuose. Dabartinis šio JAV didmiesčio meras Michaelas Bloombergas 2002 metais, kai laimėjo rinkimus, buvo demokratas, bet balotiravosi nuo Respublikonų partijos dėl didelio kandidatų nuo Demokratų partijos skaičiaus, o vėliau pakeitė savo politines pažiūras.

B.de Blasio pradės eiti savo pareigas 2014 metų sausį. Rinkimuose jis pralenkė respublikonų kandidatą Joe Lhota, buvusį miesto transporto departamento vadovą.

Antradienį buvo renkamas ne tik Niujorko meras, bet ir nauji Virdžinijos ir Naujojo Džersio valstijų gubernatoriai. Naujajame Džersyje rinkimus laimėjo dabartinis valstijos vadovas respublikonas Chrisas Christy, už kurį balsavo 60 procentų rinkėjų. Virdžinijoje minimalia balsų persvara (47 procentai prieš 46 procentus) pergalę iškovojo demokratas ir artimas buvusio JAV prezidento Billo Clintono bičiulis Terry McAuliffe'as, kurio varžovas buvo respublikonas Kenas Cuccinelli.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.