Rusijos policija Sočyje bandė įbauginti norvegus žurnalistus

Žmogaus teisių organizacija

Žurnalistams keliaujant į Sočio regioną ir iš jo jie buvo net kelis kartus sulaikyti.<br>AP nuotr.
Žurnalistams keliaujant į Sočio regioną ir iš jo jie buvo net kelis kartus sulaikyti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 6, 2013, 7:56 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:03 PM

Anot „Human Rights Watch“, Rusijos policija apkaltino Norvegijos televizijos TV2, kuris yra oficialus žaidynių transliuotojas, žurnalistus narkotikų vartojimu. Vienas iš jų buvo priverstas važiuoti į narkomanijos kliniką. Šis incidentas baigėsi, kai kitas pareigūnas atvažiavo į kliniką ir pareiškė, kad įvyko nesusipratimas. Žurnalistams keliaujant į Sočio regioną ir iš jo jie buvo net kelis kartus sulaikyti.

Policija nenurodė aiškių jų sulaikymo priežasčių. Anot žurnalistų, vienas pareigūnas sakė, kad policijai Federalinė saugumo tarnyba pranešė žurnalistų nuomojamo automobilio valstybinius numerius. Kitas policininkas klausė, ar jie ketina apie olimpines žaidynes pranešti „ką nors neigiamo“.

„Human Rights Watch“ tvirtina, kad Tarptautinis olimpinis komitetas privalo reikalauti Rusijos paaiškinimo ir reikalauti, kad tokie incidentai daugiau nepasikartotų. Pasak organizacijos, Rusijos pareigūnai išbandė visas taktikas norėdami įbauginti žurnalistus, kad šie nerengtų objektyvių reportažų.

Rusijos žiniasklaida skelbia tik teigiamus pasiruošimo žaidynėms aspektus. Pagal pasaulinį spaudos laisvės reitingą, kurį sudarė organizacija „Reporteriai be sienų“, Rusija yra 148 vietoje iš 179.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.