„Pussy Riot“ narė kreipėsi į Rusijos Aukščiausiąjį teismą

Rusijos roko grupės „Pussy Riot“ narė kreipėsi į Aukščiausiąjį teismą, kad šis panaikintų jai skirtą dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, praneša „Reuters“.

24-erių N.Tolokonikova rugsėjo mėnesį pradėjo bado streiką reikalaudama ją perkelti į kitą kalėjimą.<br>AP nuotr.
24-erių N.Tolokonikova rugsėjo mėnesį pradėjo bado streiką reikalaudama ją perkelti į kitą kalėjimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 7, 2013, 3:24 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:00 PM

Nadežda Tolokonikova ir kitos dvi grupės narės buvo pripažintos kaltomis dėl chuliganizmo už protestą prieš Vladimirą Putiną Maskvos katedroje 2012 metų vasarį.

24-erių N.Tolokonikova rugsėjo mėnesį pradėjo bado streiką reikalaudama ją perkelti į kitą kalėjimą. Ji skundėsi nežmoniškomis kalėjimo sąlygomis. Spalio 18 dieną kalėjimo valdžia pranešė, kad N. Tolokonikova bus perkelta. Jos advokatė Irina Chrunova, kuri žiniasklaidai pranešė apie kreipimąsi į Aukščiausiąjį teismą, sakė, kad manoma, jog „Pussy Riot“ narė buvo perkelta į kalėjimą Sibire, už maždaug 3 600 kilometrų į rytus nuo Maskvos.

„Tiksliai nežinau, nes jie ją slepia“, – sakė advokatė ir pridūrė, kad jau tris savaites negali susisiekti su savo kliente.

Organizacija „Amnesty International“ trečiadienį ragino Rusijos pareigūnus giminėms atskleisti N. Tolokonikovos kalinimo vietą ir leisti jai susisiekti su advokate. Kalėjimų tarnybos atstovė moters kalinimo vietos neatskleidė ir sakė, kad tokią informaciją gali suteikti tik artimiesiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?