Britas rasistas išžudė šeimą, palikdamas tik šviesiaplaukę dukterį

38 metų britas Johnas Milleris, paveiktas kanapių sukeltos psichozės, žiauriai nužudė savo 31 metų partnerę Sarah Laycock ir 8 metų dukterį Abigail. Gyvą paliko tik jauniausią dukrelę Amelią, nes ši buvo „tikra arijė, su šviesiais plaukais ir mėlynomis akimis“. Rasistinių pažiūrų narkomanas mergaitę paliko name su motinos ir sesers lavonais. Policija ją rado besislepiančią antrajame aukšte su šeimos augintu šunimi, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2013, 2:06 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:03 PM

Tą lemtingą vakarą šeima kartu pavakarieniavo ir pasižiūrėjo serialą „Coronation Street“. Kai mokytoja dirbanti S.Laycock guldė mergaites miegoti, daug metų marihuaną vartojantis J.Milleris ėmė siautėti.

Jis pasakė, kad galvoje girdėjo balsus ir „elektriniai signalai“ jam liepė nužudyti šeimos narius.

Savo partnerę jis numetė nuo laiptų ir nužudė virtuvėje. Jai buvo 19 kartų durta peiliu, vieną kartą ir į akį, o tada keturis kartus kirsta kirviu į veidą.

Tuomet svetainėje jis nužudė dukterį Abigail. Mergaitė smarkiai priešinosi. Tėvas jai dūrė devynis kartus, pažeidė kaklo arteriją.

Vėliau jis persipjovė sau riešus ir buvo rastas klajojantis apie gamtos rezervatą palei ežerą, besimušantis į krūtinę ir „riaumojantis kaip gyvulys“.

Policininkai vargo dvi valandas, kol jį suėmė – priešindamasis jis naudojo „brutalią fizinę jėgą“.

Jis pradžioje sakė, kad jo partnerė mirė dėl nelaimingo atsitikimo.

Keturmetę Amelią policija rado namuose Garforte, antrajame aukšte apsikabinusią šunį Reksą. Ji neturėjo jokių rimtų fizinių sužeidimų.

Mergaitė buvo palikta viena daugiau kaip 12 valandų su motinos ir sesers lavonais.

Vėliau tetai ji sakė, kad bijo tėvo, ir klausė, ar jis bus paleistas iš kalėjimo. Vienintelis jos klausimas buvo: „Kokio dydžio spyna ant tėtės durų?“

J.Milleris – Britų nacionalistų partijos narys, apibūdinamas kaip „atviras rasistas“, – teismui sakė, kad paliko Amelią gyvą „dėl DNR“. Po siaubingų žudynių jis mergaitę užnešė laiptais į viršų ir liepė pasilikti miegamajame.

J.Milleris prisipažino dėl žmogžudystės ir trečiadienį buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos, mažiausiai 15 metų terminui.

Kraupią žmogžudystę jis įvykdė 2012 m. sausį. Medikų teigimu, tuo metu jis buvo psichiškai nesveikas. Psichozę galėjo sukelti daugelį metų vartojamos kanapės, kokainas ir steroidai.

Vėliau vyras sakė psichiatrams, kad galvojo, jog kils branduolinis karas. Žinutėse iš savo kompiuterio jis gavo instrukcijas žudyti.

Teismas atmetė gynėjų teiginius, kad jis kentė nuo paranoidinės šizofrenijos, ir skyrė kalėjimo bausmę, o ne gydymą ligoninėje.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.