Buvęs Belgijos karalius skundžiasi dėl mažos pensijos

Buvęs Belgijos karalius Albertas II pasiskundė, kad jo metinis išlaikymas pernelyg mažas.

Buvęs Belgijos karalius Albertas II pasiskundė, kad jo metinis išlaikymas pernelyg mažas.<br>"Reuters" nuotr.
Buvęs Belgijos karalius Albertas II pasiskundė, kad jo metinis išlaikymas pernelyg mažas.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 8, 2013, 10:51 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:40 PM

Belgijos karalius Albertas II oficialiai perdavė valdžią savo sūnui Philippe'ui šių metų liepos 21-ąją, per Belgijos nacionalinę dieną. Anksčiau jis gaudavo 11,5 mln. eurų per metus, o dabar - 923 tūkst. eurų, o atskaičiavus mokesčius - 700 tūkst. eurų, praneša RT.

Buvusio karaliaus artimieji nerimauja dėl jo "blogų nuotaikų ir skundų" ir mėgina rasti problemos sprendimą. Karalius tvirtina, kad jis tikėjosi kitokio požiūrio į jį, sakė vienas jo artimų žmonių laikraščiui "Le Soir".

Vyriausybė, anot šio šaltinio, galėtų apmokėti Albero rezidencijos išlaikymo išlaidas, o šalies Karinės jūrų pajėgos - perimti karališkosios jachtos išlaikymo išlaidas.

Tačiau mažai tikėtina, kad šalies vyriausybė padidins išlaidas buvusio karaliaus išlaikymui, nes dėl ekonominės krizės Belgija vykdo griežto taupymo programą.

Praėjusį mėnesį vyriausybė ženkliai sumažino karališkosios šeimos išlaikymą. Be to, buvusiam karaliui, taip pat princams ir princesėms, gyvenančioms iš valstybinės pašalpos, dabar tenka mokėti mokesčius nuo gaunamų lėšų ir pateikti išlaidų ataskaitas, rodančias, kaip leidžiamos vyriausybės reikmėms skiriamos lėšos.

Apmokestinti dabartinį Belgijos karalių Philippe'ą ir jo žmoną Mathilde neleidžia Konstitucija.

Belgijos žiniasklaida į buvusio monarcho nusiskundimus reagavo be ypatingos užuojautos, primindama, kad jį ir dabar aptarnauja dešimt žmonių, neskaičiuojant apsaugos, ir visi jie gauna valstybės mokamą atlyginimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.