JAV ir Izraelis neteko balsavimo teisių UNESCO organizacijoje

Jungtinių Tautų (JT) kultūros

Antradienį Paryžiuje prasidėjo 15 dienų UNESCO generalinė konferencija, į kurią kas dvejus metus susirenka visų valstybių narių atstovai.<br>AP nuotr.
Antradienį Paryžiuje prasidėjo 15 dienų UNESCO generalinė konferencija, į kurią kas dvejus metus susirenka visų valstybių narių atstovai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 8, 2013, 6:35 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:19 PM

JAV teigia, kad 2011 metais nusprendė nebemokėti UNESCO narystės mokesčio, nes šalies įstatymai neleidžia skirti finansavimo jokiai JT agentūrai, kuri pripažįsta palestiniečių reikalavimą turėti savo valstybę. Izraelis taip pat nutraukė UNESCO finansavimą.

Abi šalys iki penktadienio 13.00 val. Lietuvos laiku turėjo pateikti oficialų pasiteisinimą, kodėl nemokėjo mokesčių, ir planą, kaip sumokės praleistas įmokas. Nei JAV, nei Izraelis to nepadarė, todėl jų balsavimo teisės buvo automatiškai atimtos. JAV atstovas UNESCO organizacijoje Davidas Killionas sakė, kad Vašingtonas toliau visais įmanomais būdais bendradarbiaus su UNESCO.

Kai JAV atsisakė tęsti finansavimą, UNESCO iš viso neteko 240 mln. JAV dolerių, t. y. 22 proc. savo biudžeto, ir turėjo apkarpyti savo programas. UNESCO įvykio nekomentavo. Šalių, kurios neteko balsavimo teisių, sąrašas bus skelbiamas per UNESCO susitikimą šeštadienį.

Antradienį Paryžiuje prasidėjo 15 dienų UNESCO generalinė konferencija, į kurią kas dvejus metus susirenka visų valstybių narių atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.