Po 35 metų atsiradęs sūnus keliaudamas pas motiną vėl pradingo

Amerikietė Kathy Amaya 1977 metais išgyveno košmarą, kai buvo pagrobtas jos dvejų metų mažylis. Prieš savaitę sūnus atsirado, tačiau motinos aplankyti nespėjo – vėl pradingo, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis „Reuters” informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 8, 2013, 7:08 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:47 PM

37 metų Davidas Amaya Barrickas prapuolė spalio 31 dieną Kalifornijos mieste San Diege. Būtent tada K.Amaya sužinojo, kad seniai prarastas sūnus yra gyvas ir nori pas ją sugrįžti.

Tik ispaniškai mokantį kalbėti D.A.Barricką spalio 30-ąją sulaikė JAV pasienio pareigūnai. Vyras su nelegaliais imigrantais iš Meksikos bandė kirsti JAV sieną.

D.A.Barrickas paaiškino pasieniečiams, jog yra JAV pilietis, nes čia gimė, ir keliauja aplankyti motinos.

Pareigūnai patikrino jo istoriją ir susisiekė su Viskonsino valstijoje gyvenančia K.Amaya.

Per kelionę į JAV D.A.Barrickas buvo apiplėštas, todėl amerikiečiai jam paaiškino, kad pagal tam tikrą programą vyras galės gauti nemokamą autobuso bilietą į O Klerą, kur gyvena jo motina.

Pareigūnai taip pat patarė, kokioje San Diego prieglaudoje apsistoti, ir net jį ten nuvežė. Tačiau nuo tos akimirkos apie D.A.Barricką nėra jokių žinių. Prieglaudoje vyras neužsiregistravo.

„Esu be galo susirūpinusi. Buvau beveik atgavusi savo sūnų, tačiau dabar jis vėl dingo”, – skundėsi 60-metė K.Amaya, kuri dėl D.A.Barricko dingimo kreipėsi į policiją.

Pareigūnų pagalbos ieškant sūnaus jai prireikė ir 1977-aisiais, kai jos buvęs sutuoktinis atvyko aplankyti berniuko ir su juo prapuolė.

Vėliau vyras pranešė K.Amayai, kad vaikas yra pas jo gimines Meksikoje. Kadangi berniukas buvo su tėvu, policija nesirūpino vaiko sugrąžinimu motinai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.