Per sprogimą Paryžiuje sužeista 15 žmonių, iš jų vienas mirė

Pradėtas tyrimas dėl šio incidento.

Sprogimas, sužeidęs apie 15 žmonių, iš jų penkis – sunkiai, driokstelėjo penktadienį.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Sprogimas, sužeidęs apie 15 žmonių, iš jų penkis – sunkiai, driokstelėjo penktadienį.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-11-09 11:02, atnaujinta 2018-02-20 12:04

Vienas to šou darbuotojas, kurio širdis buvo sustojusi, kai į nelaimės vietą atvyko gelbėtojai, mirė naktį iš penktadienio į šeštadienį vienoje Paryžiaus ligoninėje.

Sprogimas, sužeidęs apie 15 žmonių, iš jų penkis – sunkiai, driokstelėjo penktadienį, repetuojant miuziklą Paryžiuje, likus vos kelioms valandoms iki vaidinimo pradžios, sakė šaltiniai policijoje ir vienas darbuotojas.

Sprogimas įvyko netoli scenos prieš 18 val. vietos (19 val. Lietuvos) laiku – tikriausiai dėl nežinomų priežasčių detonavus pirotechnikos užtaisams.

Dauguma sužeistųjų buvo techniniai darbuotojai, kurie ruošė sceną 20 val. 30 min. (21 val. 30 min.) turėjusiam prasidėti vaidinimui „1789-ieji. Bastilijos įsimylėjėliai“ (1789 Les amants de la Bastille) Sporto rūmuose. Dėl nelaimingo atsitikimo šis šou buvo atšauktas.

Sprogimas sugriovė vieną sieną; įgriuvo dalis lubų. Tuo metu žiūrovų salėje dar nebuvo.

„Sienos sudrebėjo“, – vienas teatro darbuotojas sakė naujienų agentūrai AFP, pridūręs, kad sprogimo metu salėje buvo tik aktoriai ir techniniai darbuotojai.

Penki žmonės buvo sunkiai sužaloti ir skubiai išvežti į ligoninę, policijos šaltiniai sakė AFP. Medicinos pagalba buvo suteikta dar apie 12 žmonių, nors kai kuriems tebuvo patikrinta klausa. kuri galėjo būti pažeista garsaus trenksmo.

Į nelaimės vietą atvyko apie 100 ugniagesių ir 12 priešgaisrinių automobilių.

Pradėtas tyrimas dėl šio incidento.

Prancūzijos kultūros ministrė Aurelie Filippetti susisiekė su vienu iš to vaidinimo statytojų Albert'u Cohenu, kuriam išsakė „solidarumo žinią“, sakė jos atstovas. Tuo tarpu vidaus reikalų ministras Manuelis Vallsas trumpai apsilankė teatre ir pasikalbėjo su

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.