B.Netanyahu stabdo planus statyti butus okupuotame Vakarų krante

Paskelbus apie planus statyti dar tūkstančius butų žydų naujakuriams, palestiniečių vadovybė pagrasino nutraukti taikos derybas su Izraeliu. Izraelio ministras pirmininkas Benyaminas Netanyahu dėl audringos kritikos kol kas šiuos planus sustabdė.

Ne tik B.Netanyahu, bet ir JAV buvo nustebintos dėl Izraelio statybos ministerijos planų.<br>AP nuotr.
Ne tik B.Netanyahu, bet ir JAV buvo nustebintos dėl Izraelio statybos ministerijos planų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 13, 2013, 8:29 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:09 AM

Piliečių teisių grupė "Taika dabar" antradienį informavo, kad Izraelio statybos ministerija leido statyti rekordinį skaičių - 20 000 - naujų butų Izraelio okupuotame Vakarų krante. Žiniasklaidos teigimu, statybų kaštai vertinami 45 mln. šekelių (9 mln. eurų).

B.Netanyahu biuras antradienio vakarą pranešė, kad ultradešiniojo Uri Arielio vadovaujama Statybos ministerija apie minėtus planus paskelbė be jo žinios. Ministras dabar pritarė jų peržiūrėjimui.

Anot B.Netanyahu, pareiškimas apie naujas statybas sukuria "nereikalingus konfliktus su tarptautine bendrija".

Palestiniečiai audringai reagavo į planus statyti tūkstančius naujų būtų žydų naujakuriams. Naujienų agentūra "Maan" pranešė, kad palestiniečių vyriausiasis derybininkas skubiai susisiekė su JAV, Rusijos, Europos Sąjungos (ES) ir Jungtinių Tautų (JT) atstovais.

Izraeliui teks visiška atsakomybė dėl taikos proceso žlugimo ir pokalbių nutraukimo, jei Vakarų krante bus vykdomos statybos, pareiškė S.Erekatas.

Ne tik B.Netanyahu, bet ir JAV buvo nustebintos dėl Izraelio statybos ministerijos planų. JAV valstybės departamento atstovė Jennifer Psaki Vašingtone sakė: "Mums tai netikėta, ir mes šiuo metu mėginame iš Izraelio vyriausybės gauti tikslius paaiškinimus".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.