Malta už 650 000 eurų parduos pilietybę

Malta rado paprastą sprendimą savo skolų problemai spręsti. Mažytė sala valstybė ne Europos Sąjungos (ES) gyventojams siūlys už 650 000 eurų nusipirkti pilietybę. Parlamentas pritarė atitinkamiems planams, kurie, ministro pirmininko Josepho Muscato teigimu, padidins šalies įplaukas ir privilios pasiturinčių žmonių.

Malta yra ES ir Šengeno zonos narė.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Malta yra ES ir Šengeno zonos narė.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-11-13 10:58, atnaujinta 2018-02-20 10:03

Premjero vertinimu, vyriausybė pirmaisiais metais už 45 pilietybių pardavimą gaus apie 30 mln. eurų. Spėjama, kad kasmet bus sulaukta 200-300 prašymų dėl pilietybės suteikimo.

Malta yra ES ir Šengeno zonos narė. ES piliečiai turi teisę laisvai judėti po Bendrijos šalis. Be to, Šengeno zonoje nėra pasienio kontrolės.

Opozicija aštriai sukritikavo šiuos planus ir priekaištavo, kad kandidatai neprivalo gyventi Maltoje ir joje investuoti. Todėl Nacionalistinė partija baiminasi, kad Malta netrukus bus lyginama su mokesčių rojais Karibuose. Ji neatmeta galimybės surengti referendumą prieš pilietybės pardavinėjimą.

Pasak vyriausybės, kandidatai bus tikrinami, pilietybė nebus suteikiama kriminaliniams nusikaltėliams. Vyriausybės duomenimis, kitos ES šalys taip pat rengia atitinkamus planus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.