Nušalintasis Egipto prezidentas M.Mursi kels bylą dėl perversmo

Nušalintasis Egipto

M.Mursi, pirmas demokratiškai išrinktas Egipto prezidentas, buvo kariškių nušalintas nuo valdžios liepos 3 dieną po masinių protestų.<br>AP nuotr. iš archyvo
M.Mursi, pirmas demokratiškai išrinktas Egipto prezidentas, buvo kariškių nušalintas nuo valdžios liepos 3 dieną po masinių protestų.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 13, 2013, 5:42 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:44 AM

Mohamedas al Damati su teisininkų komanda pirmadienį aplankė M.Mursį kalėjime, kur jis laukia kito teismo posėdžio dėl protestuotojų žūties per metus trukusį prezidentavimo laikotarpį.

„Prezidentas ketina imtis teisinių priemonių dėl perversmo, ir tai bus pavesta gynybos komandai artimoje ateityje“, – sakė M.Damati žurnalistams.

„Yra skundų, kurie bus pateikti generaliniam prokurorui, (remiantis kuriais), tai kas įvyko buvo nusikaltimas“, – kalbėjo jis.

Pasak M.Damati, skundas gali būti pateiktas ir administraciniam teismui, prašant panaikinti (karinio vadovo) „generolo Abdel Fattah al Sisi“ sprendimą nuversti M.Mursi.

M.Mursi, pirmas demokratiškai išrinktas Egipto prezidentas, buvo kariškių nušalintas nuo valdžios liepos 3 dieną po masinių protestų, kuriuose reikalauta jo atsistatydinimo.

Jis tvirtina, kad tebėra teisėtas Egipto prezidentas ir nepripažįsta jį teisiančio teismo legitimumo.

Advokatų perskaitytame laiške nuverstasis prezidentas kartoja nepripažįstantis vykstančio teismo proceso ir perspėja apie būsimus ilgalaikius neramumus.

Egiptas neatgaus stabilumo, jeigu nebus panaikintas šis perversmas“, – tvirtina M.Mursi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.