Britų ir JAV laivų maršrute atsirado Filipinai

Jungtinė Karalystė

„USS George Washington“ yra vienas iš aštuonių Amerikos laivyno laivų, atplaukusių į regioną dalyvauti operacijoje „Damayan“.<br>"Reuters" nuotr.
„USS George Washington“ yra vienas iš aštuonių Amerikos laivyno laivų, atplaukusių į regioną dalyvauti operacijoje „Damayan“.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 14, 2013, 4:01 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:13 AM

„Galiu pranešti, kad Britanija siunčia savo lėktuvnešį „HMS Illustrious“ padėti po taifūno „Haiyan“, - nurodė D.Cameronas savo oficialioje paskyroje tinkle „Twitter“.

Šiuo metu jis vyksta į Sandraugos šalių viršūnių susitikimą Šri Lankoje.

Jungtinių Valstijų laivynas ketvirtadienį paskelbė, kad lėktuvnešis „USS George Washington“ atvyko į Filipinus prisidėti prie nepaprastosios pagalbos operacijos po supertaifūno „Haiyan“.

Laivas „užims poziciją prie rytinių Samaro salos krantų, kad pradėtų vertinti žalą ir teikti logistikos palaikymą bei pagalbą, įskaitant medicinos priemonių ir vandens tiekimą“, – nurodė lėktuvnešio vadas kontradmirolas Markas Montgomery.

„USS George Washington“ yra vienas iš aštuoniųJAV laivyno laivų, atplaukusių į tą regioną dalyvauti operacijoje „Damayan“ („Solidarumas“), M.Montgomery pridūrė pranešime, atsiųstame žurnalistams elektroniniu paštu.

Pasak jo, kreiseriai „USS Antietam“ ir „USS Cowpen“ lydintys lėktuvnešį, prisidės prie gelbėjimo operacijos. Šie laivai budės prie nuniokotos Samaro salos, o aprūpinimo laivas „USNS Charles Drew“ gabena vandens atsargas į Gujuano oro uostą kitoje tos salos vietoje.

Dar du laivai gabena būtiniausias atsargas į Taklobaną, smarkiai nuniokotą Leitės provincijos sostinę, o kitas bus nukreiptas į Ormoko miestą Leitės saloje.

Aštunto laivo pagrindinė užduotis bus vertinti sąlygas, nurodė M.Montgomery.

„Turime laivų, vykdančių įvairias misijas“, – pažymėjo kontradmirolas.

Lėktuvnešio atvykimas, kaip tikimasi, taps labai reikalinga paspirtimi pagalbos operacijai – JAV karinis laivynas prisidės savo logistikos išmanymu, padėdami chaotiškomis sąlygomis, dėl kurių daug žmonių liko be jokios pagalbos, po taifūno siautėjimo praėjus jau beveik savaitei. Lėktuvnešyje esantys sraigtasparniai gali pasiekti nukentėjusius regionus, gabenti reikalingą pagalbą, sužeistuosius, be to lėktuvnešio vandens filtravimo įranga galima tiekti geriamąjį vandenį.

Daugelis kelių tapo neišvažiuojami, o atgabentos pagalbos siuntos įstrigo oro uostuose ir sandėliuose. Padėtį dar labiau sunkina prasta saugumo padėtis – kai kurios pagalbos siuntas vežančios kolonos buvo puldinėjamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.