Kanados policija sulaikė šimtus žmonių dėl vaikų pornografijos

Kanados policija sulaikė 348

Tyrimo centre buvo Toronte įsikūrusi įmonė, kuri, kaip teigiama, prekiavo DVD ir transliavo vaizdo įrašus su nuogais vaikais.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Tyrimo centre buvo Toronte įsikūrusi įmonė, kuri, kaip teigiama, prekiavo DVD ir transliavo vaizdo įrašus su nuogais vaikais.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 15, 2013, 8:27 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:55 AM

Tyrimo centre buvo Toronte įsikūrusi įmonė, kuri, kaip teigiama, prekiavo DVD ir transliavo vaizdo įrašus su nuogais vaikais. Įmonė „Azov Films“ savo medžiagą reklamavo kaip „nudistinę“ ir tvirtino, kad tai teisėta Kanadoje ir JAV. Filmai buvo platinami 94 šalyse. Pareigūnams nerimą kelia tai, kad didelė dalis įtariamųjų turi ryšių su vaikais. Tarp sulaikytųjų yra gydytojų, mokytojų, globėjų ir dvasininkų.

„Azov Films“ vadovas 42-ejų kanadietis Brianas Way yra nelaisvėje nuo 2011 metų gegužės. Jis kaltinamas samdęs žmones, kad šie filmuotų vaikus. B.Way pateikta 11 kaltinimų.

Didelė dalis DVD įrašų buvo siunčiama į JAV. Kitos tyrime dalyvavusios šalys yra Australija, Ispanija, Meksika, Pietų Afrikos Respublika (PAR), Norvegija, Graikija ir Airijos Respublika. Pareigūnai teigia, kad filmuota medžiaga buvo šiurpi, o dalis - blogiausia, ką jiems yra tekę matyti. Vieno buvusio mokytojo namuose pareigūnai per kratą rado daugiau nei 350 tūkst. nuotraukų ir 9 tūkst. vaizdo įrašų, kuriuose vaizduojama prievarta prieš vaikus. Dalį aukų įtariamasis pažinojo.

Tyrėjai išgelbėjo 330 nukentėjusių vaikų. Jie dar nebuvo pasiekę lytinio brendimo amžiaus, kai kurie buvo vos penkerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.