Kazanės tragedijos aukos – garsenybės, genijai ir įsimylėjėliai

Kazanėje sudužęs lėktuvas, nusinešdamas 50 žmonių gyvybes, sudaužė ir daugybės jų artimųjų širdis. Tatarstano prezidento sūnaus žmona, besilaukianti kūdikio, pati turėjo skristi tuo lėktuvu, bet mylintis vyras, lyg nujausdamas, atkalbėjo. Tačiau žuvo pats. Garsus televizjos „Rossija 2“ komentatorius per katastrofą neteko ir žmonos, ir dukters. „Twitter“ jis įkėlė iš lėktuvo jų atsiųstą paskutinę nuotrauką. O viena iš stiuardesių buvo ką tik ištekėjusi. Nelemtame lėktuve skrido ir garsiausias Tatarstano vunderkindas, 13 metų įstojęs į universitetą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2013, 4:21 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:27 AM

Dramatiškus likimus aprašė Rusijos portalas kp.ru.

Televizijos vedėjas - ties savižudybės riba

Garsus televizijos kanalo „Rossija 2“ komentatorius Romanas Skvorcovas Kazanės aviakatastrofoje neteko dviejų pačių brangiausių žmonių – žmonos Elinos ir dukters Dašos. Sužinojęs apie tragediją, vyras rašė savo „Twitter“ paskyroje: „Man vienas klausimas – dėl ko dabar gyventi?!“

Šimtai pažįstamų, draugų ir tiesiog neabejingų žmonių kaip sugebėdami palaikė jį tomis košmariškomis nakties valandomis.

„Romka, laikykis!“, „Mes su tavim, Romočka, laikykis, brangusis!“, „Laikykis, laikykis, laikykis!“, „Romanai, nėra žodžių išreikšti jums savo užuojautą, būkite vyriškas, mes gedime su jumis!“, „Roma, tu mums reikalingas, nereikia, Roma!“, ir taip toliau – šimtai panašių žinučių.

Ryte visiems palengvėjo, kai komentatorius vėl prisijungė prie „Twitter“ ir padėkojo visiems, kas bandė jį palaikyti sunkią akimirką.

„Noriu pareikšti nuoširdžią užuojautą žuvusiųjų Kazanės aviakatastrofoje artimiesiems, - rašė jis. - Noriu padėkoti jums visiems – draugams, bičiuliams, kolegoms ir nepažįstamiems už žodžius, kurie man padėjo. Man viskas gerai, kiek tai įmanoma. Mane į ten bus galima pasiimti tik po nuožmios kovos“.

R.Skvorcivas „Twitter“ įkėlė paskutinę savo žmonos ir dukters nuotrauką, kurią jos padarė jau sėdėdamos lėktuve, likus valandai iki mirties.

„Aš myliu savo mergaites, - rašė komentatorius. - Ir prašymas – jeigu kada nors kalbėsiu apie jas būtuoju laiku – nušaukite mane“.

Po kiek laiko jis vėl prisijungė ir parašė: „Aš vis laukiu, kada prabusiu. Ar aš prieš tai miegojau?“

Prieš tris savaites Romanas ir Elina atšventė savo pirmąsias vestuvių metines. 2012 m. spalį jie viename iš Kazanės viešbučių buvo iškėlę prabangią vestuvių puotą. Elina anksčiau buvo modelis, o pastaruoju metu dirbo Kazanės ledo ritulio komandos reklamos tarnyboje. Būtent šios komandos rungtynėse ji ir susipažino su Romanu. Ilgai jie tiesiog bendravo, bet po to suprato, kad negali vienas be kito gyventi. Dešimtmetę Elinos dukterį komentatorius įsivaikino.

Į Kazanę Elina su dukra skrido aplankyti giminaičių ir draugų.

Žuvo Kazanės vunderkindas

Katastrofoje žuvo žuvo ir garsus Kazanės genijus, kuris, būdamas vos 13 metų, įstojo į universitetą.

Vunderkindas Mstislavas Kamaševas skrido namo pas nėščią žmoną.

Apie M.Kamaševą 2000 m. kalbėjo visa Tatarstanas. Ar tai ne pokštas? Trylikametis berniukas įstojo į Kazanės universiteto matematikos ir kibernetikos fakultetą. Konkursas tada buvo beveik 5 žmonės į vieną vietą. Jis aplenkė olimpiadininkus, aukso medalininkus ir apskritai visus, kurie buvo už jį 5 metais vyresni.

Beje, ir mokyklą jis pradėjo lankyti ne kaip visi – vietoj pirmos klasės iš karto išėjo į antrą. Po to vunderkindas nuolat peršokdavo po dvi klases, aplenkdamas bendraamžius. Jo charakteris buvo kaip lyderio, bendravimo problemų su vyresniais berniukais niekada nekilo.

Sulaukęs 18 metų M.Kamaševas sėkmingai baigė universitetą, įstojo į aspirantūrą ir paraleliai dirbo komerciniame banke. Po keleto metų pradėjo dėstyti universitete ir sutiko savo meilę. Su Anastasija jis susituokė prieš metus. Jie laukėsi vaiko, kuris turėjo gimti netrukus.

Stiuardesė – ką tik ištekėjusi

Dar viena žuvusioji – 25 metų lėktuvo palydovė Olga Kabanova. Neseniai ji buvo pradėjusi naują gyvenimą.

„Olenka buvo toks tyras, šviesus žmogeliukas. Pavasarį ji ištekėjo – jie labai ilgai susitikinėjo, ir štai nusprendė susituokti. Norėjo vaikų, didelės draugiškos šeimos. Nepavyko“, - pasakojo žuvusiosios draugė.

Visa Olgos šeima susijusi su dangumi. Jos tėtis – į pensiją išėjęs lakūnas, o sesuo neseniai taip pat pradėjo dirbti stiuardese.

Olgos kolega 26 metų Daimiras Chaidarovas stiuardu įsidarbino visai neseniai.

„Taip gaila Daimiro. Jis ką tik pradėjo skraidyti, su tokiu entuziazmu ir smalsumu įsiliejo į kolektyvą. Jis tik prieš keletą mėnesių pradėjo dirbti palydovu“, - sakė draugai.

Pasak jų, vaikinas visada svajojo apie dangų. Daimiras išėjo palikęs gražuolę žmoną ir 5 mėnesių sūnelį.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas