Policija Paryžiuje ieško įtariamojo, kuris šaudė laikraščio redakcijoje ir banke

Policija centrinėje Paryžiaus dalyje ieško ginkluoto užpuoliko, kuris atidengė ugnį kairiojo sparno laikraščio "Le Liberation" redakcijoje ir prie banko pastato prieš pasprukdamas automobiliu, skelbia "Reuters".

EPA-ELTA nuotr.
EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 18, 2013, 4:03 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:27 AM

Užpuolikas, kurį, policijos teigimu, užfiksavo stebėjimo kameros, paleido šūvius laikraščio "Le Liberation" redakcijoje, sunkiai sužeidė fotografo padėjėją ir paspruko, informavo policija ir laikraščio darbuotojai.

Praėjus maždaug 90 minučių tas pats įtariamasis šaudė prie banko "Societe Generale" pastato moderniame Paryžiaus "La Defense" verslo centre, esančiame už 10 kilometrų nuo sostinės centro. Nukentėjusiųjų nėra, teigė policija ir banko atstovė.

Kol kas užpuoliko motyvas nežinomas.

Netrukus po to įtariamasis užgrobė netoliese buvusį automobilį ir nurodė vairuotojui pametėti jį Eliziejaus laukų alėjoje, sakė vairuotojas policijai.

Policijos duomenimis, automobilį užgrobusio asmens apibūdinimas sutampa su užpuoliko, apsiginklavusio medžiokliniu šautuvu ar panašiu šaunamuoju ginklu.

"Kol šis asmuo yra laisvėje ir mes nežinome jo motyvų, tol gresia pavojus", - žurnalistams prie "Le Liberation" redakcijos sakė vidaus reikalų ministras Manuelis Vallsas.

Paieškos operacijoje virš Eliziejaus laukų alėjos padėtį žvalgė policijos sraigtasparnis.

Laikraščio vyriausiasis redaktorius Fabrice Rousselot teigė, kad, liudininkų teigimu, užpuolikas yra maždaug 40 metų trumpaplaukis, "europietiškų bruožų".

Policija dislokavo pajėgas prie kitų žiniasklaidos biurų Paryžiuje.

Kaip pranešė F.Rousselot, Prancūzijos socialistų laikraščiui anksčiau ne kartą buvo grasinama. Kartu jis pripažino, jog nebuvo imtasi pakankamai efektyvių priemonių pastato apsaugai stiprinti.

Visą kvartalą užblokavo Paryžiaus policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.