Paskelbta Kazanės lėktuvo katastrofos priežastis

Kazanėje sudužęs lėktuvas "Boeing-737" praradęs greitį žemame aukštyje priekiu žemyn rėžėsi į žemę, remdamasis preliminariais vienos lėktuvo "juodųjų dėžių" duomenimis, pranešė Rusijos tarpvalstybinis aviacijos komitetas. Apie tai praneša RT.

Iš Maskvos atskridęs lėktuvas sekmadienį leisdamasis patyrė katastrofą ir sprogo.<br>AP nuotr.
Iš Maskvos atskridęs lėktuvas sekmadienį leisdamasis patyrė katastrofą ir sprogo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 19, 2013, 5:17 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:52 AM

Preliminarūs tyrimai rodo, kad tikriausiai techninis gedimas yra lėktuvo katastrofos priežastis, su tyrimu susijusį šaltinį citavo naujienų agentūra "Interfax". "Ne viskas vyko sklandžiai. Likus kelioms minutėms iki nelaimės, prieš antrą bandymą nutūpti, atsirado techninių gedimų", - sakė šaltinis.

Šaltinis pažymėjo, kad išvados yra preliminarios, ir nesutinka komentuoti, kokios problemos atsirado. Anot jo, akivaizdu, kad lėktuvas prarado greitį. Tai paaiškina saugumo kamerų užfiksuotą lėktuvo pikiravimą.

Tyrimą apsunkina tai, kad nėra "juodosios dėžės" kapsulės su pilotų pokalbių įrašais, kuri, kaip manoma, buvo sunaikinta lėktuvui įsirėžus į žemę ir sprogus. Tikimasi, kad juosta su įrašais bus rasta lėktuvo nuolaužose.

Tuo tarpu Tatarstano avialinijų direktorius Aksanas Ginijatulinas antradienį pripažino, kad pilotui galėjo trūkti praktikos.

Iš Maskvos atskridęs lėktuvas sekmadienį leisdamasis patyrė katastrofą ir sprogo. Per nelaimę žuvo 44 keleiviai ir 6 įgulos nariai. Tarp žuvusiųjų - Tatarstano prezidento Rustamo Minichanovo sūnus Irekas Minichanovas, Federalinio saugumo tarnybos padalinio regione vadovas ir Didžiosios Britanijos pilietė.

Įtariama, kad galima nelaimės priežastis yra techninis gedimas ir piloto klaida. Vis dar vyksta oficialus tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: padėtis Charkivo srityje artėja prie prarajos krašto