Rusija už užstatą paleido trečią „Greenpeace“ aktyvistą

Rusijos

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-11-19 10:20, atnaujinta 2018-02-20 07:08

„Greenpeace“ spaudos sekretorius Andrejus Alachverdovas pirmadienį vakare buvo paleistas už 2 mln. rublių (61,4 tūkst. dolerių) užstatą, sakė organizacijos atstovas Dmitrijus Artamonovas.

Toks sprendimas buvo priimtas Sankt Peterburgo teismui pirmadienį už užstatą paleidus laivo gydytoją Jekateriną Zaspą ir organizacijai dirbantį laisvai samdomą fotografą Denisą Siniakovą.

Tačiau kitas Sankt Peterburgo teismas iki vasario 24 dienos pratęsė australų aktyvisto Colino Russello sulaikymą. Šis terminas sueis kitą dieną po Sočio žiemos olimpiados pabaigos.

Įgulos nariai buvo sulaikyti rugsėjo mėnesį, kai jų laivą grasindamos ginklu sulaikė Rusijos saugumo pajėgos, po protesto atviroje jūroje prieš naftos gavybą Arktyje.

Jų sulaikymas sukėlė tarptautinį pasipiktinimą, paleisti juos ragino tokios žvaigždės kaip Madonna ir Paulas McCartney, taip pat - tokie politikai kaip Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

28 aktyvistai ir du reporteriai iš 18 valstybių iš pradžių buvo apkaltinti piratavimu, už kurį galima maksimali bausmė yra 15 metų kalėjimo. Vėliau kaltinimai buvo pakeisti į kaltinimus chuliganizmu, už kuriuos galima skirti kalėjimo iki septynerių metų bausmes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.