Abejotina patarėjos karjera

Serbijos užsienio reikalų ministerijos patarėja Vanja Hadzovič viešai puikuodamasi savo figūra perlenkė lazdą. Merginos krūtimis susidomėję žurnalistai išsiaiškino, kad diplomatų kalvėje išsilavinimas nebūtinas.

Seksualiomis nuotraukomis Serbijos diplomato patarėja V.Hadzovič ne tik išgarsėjo, bet ir pridarė bėdų savo viršininkui.
Seksualiomis nuotraukomis Serbijos diplomato patarėja V.Hadzovič ne tik išgarsėjo, bet ir pridarė bėdų savo viršininkui.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2013, 6:52 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:44 AM

Ištreniruotas įdegęs kūnas, apnuoginti gundantys apvalumai ir provokuojamos pozos. Serbų žiniasklaida lapkričio viduryje aptiko tuntą tokių V.Hadzovič nuotraukų, kurios buvo įdėtos į internetą. Remdamasis „InSerbia”, „Daily Mail” apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Manau, kad yra žmonių, kuriems tokios nuotraukos neatrodo deramos moteriai, ketinančiai siekti diplomato karjeros”, – tuomet piktinosi neįvardytas Serbijos užsienio reikalų ministerijos (URM) darbuotojas.

Užsienio reikalų ministras Ivanas Mrkičius taip pat skubėjo reaguoti į skandalą.

„Naudotis socialiniais tinklais yra kiekvieno asmens teisė. Tačiau visi ministerijos darbuotojai privalo laikytis elgesio kodekso.

Minėta darbuotoja ištrynė savo paskyras šiuose tinkluose. V.Hadzovič, pasak jos vadovų, sąžiningai vykdo savo pareigas”, – taip buvo rašoma ministro pareiškime.

I.Mrkičius pabrėžė, kad V.Hadzovič elgesys bus ištirtas, ir nurodė, jog žiniasklaidos vadybininko išsilavinimą turinti mergina administracijoje dirba pagal profesiją.

Tačiau kai kurie diplomatinės žinybos darbuotojai paneigė savo vadovo žodžius. Esą V.Hadzovič negalėjo į ministeriją patekti per viešąjį konkursą.

„Jeigu nori tapti jaunesniuoju ministerijos patarėju, turi būti įgijęs tam tikros pakraipos išsilavinimą: politinių mokslų, teisės ar ekonomikos, kalbėti dviem kalbomis.

Taip pat būtina pereiti saugumo patikrinimą, kai įvertinamas darbuotojo patikimumas. Atsižvelgiant į V.Hadzovič provokatyvias nuotraukas, kurias galima laisvai rasti internete, ji jokiu būdu negalėjo pereiti šio patikrinimo”, – žiniasklaidą tikino vienas diplomatas.

Regis, ambicingoji V.Hadzovič išties turi įtakingą globėją. Šį rugsėjį ji išimties tvarka įstojo į prestižinę Diplomatijos akademiją.

„Ji neišlaikė stojamojo egzamino. Bet vėliau ją pakvietė komisijos vadovas ir pranešė, kad ji priimta”, – savo šaltinį citavo Serbijos dienraštis „Blic”.

Anot „Blic”, komisiją sudarė buvęs Jugoslavijos prezidento Slobodano Miloševičiaus patarėjas užsienio reikalų klausimais, ministro I.Mrkičiaus specialusis patarėjas ir sekretorius bei Teisingumo ministerijos personalo vadovas.

V.Hadzovič, be kita ko, yra buvusi S.Miloševičiaus Socialistų partijos jaunimo sparno viceprezidentė.

Vis dėlto akademijos studentams neatrodo, kad V.Hadzovič trokšta žinių. Į lapkritį prasidėjusias paskaitas ji pavėlavo net dvi savaites.

„Aš skrisčiau į paskaitas lyg ant sparnų. Gėda”, – URM patarėjos elgesiu piktinosi vaikinas, kuris šiais metais į ją nebuvo priimtas.

Tiesa, kilus skandalui, į paskaitas gražuolė atėjo apsirengusi itin kukliai. „Ji visiškai pasikeitė, negali atpažinti. Užsisagstė rūbus iki kaklo, tapo tiesiog nematoma”, – stebėjosi viena studentė. (, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.