Programišiai surengė kibernetines atakas prieš Australijos tinklalapius

Programišiai surengė kibernetines atakas prieš Australijos policijos ir rezervų banko tinklalapius vykstant konfliktui dėl viešumoje pasirodžiusių pranešimų apie Kanberos šnipinėjimą Indonezijoje, skelbia BBC.

Indonezija nutraukė bendradarbiavimą su Australija karinėje srityje ir atšaukė savo ambasadorių.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Indonezija nutraukė bendradarbiavimą su Australija karinėje srityje ir atšaukė savo ambasadorių.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 21, 2013, 9:25 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:07 AM

Australijos žiniasklaidos pranešimai apie įtariamą šnipinėjimą sukėlė įtampą tarp dviejų sąjungininkių ir prekybos partnerių bei įžiebė protestus Indonezijoje.

Indonezija nutraukė bendradarbiavimą su Australija karinėje srityje ir atšaukė savo ambasadorių.

Buvusio JAV Nacionalinio saugumo agentūros darbuotojo Edwardo Snowdeno nutekintuose dokumentuose teigiama, kad australų žvalgybos agentūros 2009 metų rugpjūtį bandė pasiklausyti prezidento Susilo Bambang Yudhoyono pokalbių mažiausiai vieną kartą ir sekė jo, pirmosios šalies ponios, viceprezidento ir kitų svarbių asmenų telefono skambučius.

Australijos ministras pirmininkas Tony Abbottas teigė, jog apgailestauja dėl problemų, kurias sukėlė žiniasklaidos pranešimai. Tačiau jis taip pat pažymėjo, kad nemano, jog "reikėtų tikėtis Australijos atsiprašymo dėl pagrįsto žvalgybos informacijos rinkimo operacijų".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.