Latvijos tyrėjai neatmeta ir diversijos galimybės

Baltijos šalis sukrėtusi tragedija Rygoje gali būti susijusi su piktavališkais žmonių veiksmais. Tokią versiją, be kitų kruopščiai tiriamų, nagrinėja Latvijos saugumo tarnybos, prisidėjusios prie kriminalinės policijos tyrimo dėl ketvirtadienio vakarą įvykusios nelaimės prekybos centre „Maxima“.

Įgriuvęs prekybos centro „Maxima“ stogas pasiglemžė kelias dešimtis žmonių gyvybių.<br>AP nuotr.
Įgriuvęs prekybos centro „Maxima“ stogas pasiglemžė kelias dešimtis žmonių gyvybių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 22, 2013, 1:39 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:25 AM

Šaltinių Latvijos teisėsaugos struktūrose duomenimis, jau pirmomis valandomis po tragedijos buvo atkreiptas dėmesys į kelis keistus sutapimus. Tipinio projekto parduotuvės stogas įgriuvo prieš pat kalėdinės prekybos šurmulį, maža to – prasidėjus Rygoje plačiai aptarinėjamo naujo prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ statybos.

Šis rinkos naujokas – tiesioginė grėsmė ir taip prisotintos Latvijos sostinės prekybos paslaugų rinkos senbuviams. Todėl lietuviškos grupės konkurentams bet kokios investuotojų nesėkmės – labai palankios.

Įtariama, kad šio naujo pastato konstrukcijos galėjo būti specialiai pažeistos dar statybų metu. Šiuos spėjimus patvirtina ir informacija apie Latvijos prekybos sistemoje dirbančių kai kurių žmonių patirtį KGB bei kitose Sovietų Sąjungos specialiosiose tarnybose.

Ketvirtadienio vakarą įgriuvęs prekybos centro „Maxima“ stogas jau nusinešė 53 žmonių gyvybes, apie 40 sužeidė.

Latvijos policija dėl šio incidento iškėlė baudžiamąją bylą. Pagrindinė versija - žmonių gyvybių pareikalavusią Rygoje įsikūrusio prekybos centro stogo griūtį nulėmė žmogaus klaida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.