Neatlaikė Rygos „Maxima“ stačiusios kompanijos bendraturčio širdis

Po tragedijos Rygos parduotuvėje „Maxima“ neatlaikė pastatą stačiusios kompanijos vieno iš vadovų širdis. Kriminal.lv praneša, kad statybų kompanijos „Re&Re“, kuri atliko parduotuvės pastato perstatymo darbus, vieną iš bendraturčių Ainarą Pauninyšą ištiko širdies smūgis. Vyras nuvežtas į ligoninę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-22 15:22, atnaujinta 2018-02-20 05:22

Rygos meras Nilas Ušakovas nurodė statybų priežiūros institucijai patikrinti visus projektus, kuriuos vykdė statybos kompanija „RE&RE“, pastačiusi prekybos centrą „Maxima“, pranešė BNS.

Tai meras paskelbė savo „Twitter“ paskyroje.

„Nurodžiau statybų priežiūros institucijai penktadienį pradėti neeilinį tyrimą visose „RE&RE“ statybvietėse“, - pranešė N.Ušakovas.

„RE&RE“ atstovai gynėsi, kad visus darbus atliko nepriekaištingai.

„Šiuo atveju nėra pagrindo kalbėti apie nekokybiškai atliktus statybos darbus, nes šis projektas buvo griežtai prižiūrimas“, - BNS sakė kompanijos atstovė Marytė Straumė.

M.Straumė paneigė nuomonę, jog stogas įgriuvo dėl to, kad ant jo buvo įrengiamas žiemos sodas.

„Ant parduotuvės stogo nebuvo rengiamas žiemos sodas. Ten darė vadinamąjį žaliąjį stogą. Tačiau reikia pažymėti, kad šiuo atveju buvo naudojamas ne smėlis, o specialus palengvintas substratas“, - nurodė „RE&RE“ atstovė.

Prieš dvejus metus degė

Pastatas, kuriame buvo įsikūrusi parduotuvė, prieš dvejus metus degė - gaisro nuotraukas portalui delfi.lv tada atsiuntė skaitytojas.

Liepsnos aukštis siekė iki 5 metrų.

Nuotraukose matyti, kad gaisro židinys - kaip tik toje vietoje, nuo kurios prasidėjo stogo griuvimas. Tai vieta virš parduotuvės „Drogas“.

Vienos Latvijos radijo stoties kalbintas vairuotojas prisipažino, kad prieš nelaimę į prekybos centrą atvežė 48 tonas trinkelių, kurias sukrovė ant stogų. Trinkelės nebuvo paskirstytos, o sudėtos į vieną vietą.

„Aš pats asmeniškai atvežiau du sunkvežimius trinkelių. Iš viso 48 tonas, ir kranais jos buvo užkeltos ant stogo. Bet čia vien aš atvežiau tiek trinkelių. Nežinia, kiek dar medžiagos ten buvo atvežta“, - sakė darbininkas Latvijos radijui „Baltkom“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.