Tragedijos vietoje Rygoje prapuolusių žmonių artimieji nepraranda vilties

Specialiai lrytas.lt, Ryga

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 22, 2013, 6:42 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:12 AM

Nors nuo visą Latviją sukrėtusios tragedijos, kai Rygoje griuvus prekybos centro stogui po griuvėsiais atsidūrė per pusšimtis žmonių, prabėgo jau para, žinių apie parduotuvėje prapuolusius artimuosius negaunantys rygiečiai nepraranda vilties juos išvysti dar gyvus. Iš viso žuvo 54, kelių aukų dar ieškoma.

Per naktį prie tragedijos vietą juosiančio atitvaro praleidęs 33 metų Vladimiras Bondarenko sakė besitikintis išvysti ketvirtadienį vakare į šį prekybos centrą apsipirkti išėjusią ir namo nebegrįžusią seserį – 36 metų Aną Bondarenko.

Valstybinės ugniagesių gelbėtojų tarnybos tikisi, kad gelbėtojai dar rausis po griuvėsius ir per naktį.

Sesuo negrįžo iš parduotuvės

„Netoli šio prekybos centro gyvenanti sesuo į parduotuvę išėjo iki griūties likus gal pusvalandžiui. Sužinojęs, kas nutiko, aš iškart čia atskubėjau. Tačiau apie seserį nieko sužinoti nepavyko iki šiol.

Iš pradžių bandžiau Anai prisiskambinti, tačiau ji telefonu neatsiliepė – telefono operatorius pranešė, kad telefonas yra išjungtas.

Skambinausi į visas ligonines, tačiau mano sesers ten nėra. Jos vardo nėra ir žuvusiųjų sąrašuose. Nežinau ką ir begalvoti. Nors nuo nelaimės prabėgo jau beveik para, neprarandu vilties, kad mano sesuo yra gyva“, - portalui lrytas.lt sakė visą naktį prie nelaimės vietos praleidęs V.Bondarenko.

Griūtis išskyrė sutuoktinius

Išvysti gyvą savo sutuoktinį vis dar vylėsi ir beveik parą prie apsauginio užtvaro praleidusi 37-erių Aliona Burvė.

Ketvirtadienį vakare į prekybos centrą su neseniai 43-iąjį gimtadienį atšventusiu sutuoktiniu Andrejumi Burviu susiruošusi rygietė sakė net negalėjusi pagalvoti, kad tai gali būti paskutinis jų pasivaikščiojimas.

„Į parduotuvę atėjome apie 17 valandą. Nusipirkome produktų, sumokėjome už juos kasoje ir atsistoję prie netoliese esančio suolelio dėjome produktus į maišelius. Staiga pasigirdo kažkas panašaus į pokštelėjimą, iš viršaus lyg iš sugriuvusio baseino šliūkštelėjo vanduo ir viskas ėmė griūti kaip kortų namelis.

Šalia manęs nugriuvo didžiulė konstrukcijos dalis – smūgio banga mane nusviedė į greta esančią parfumerijos parduotuvę. Atsipeikėjusi žvilgtelėjau į vietą, kurioje prieš kelias akimirkas stovėjo mano sutuoktinis – ten savo siaubui išvydau krūvą nuolaužų. O juk mes kraudami produktus stovėjome šalia vienas kito“, - drebančiu balsu kalbėjo A.Burvė.

Dukrai apie nelaimę neužsiminė

Atsipeikėjusi moteris pastebėjo, kad jos koja yra prispausta betono nuolaužos. Išsilaisvinti moteriai pavyko pačiai. Po ranka pasitaikė strypas, kuriuo pasinaudojus kaip svertu A.Burvei pavyko išsivaduoti.

„Ištraukusi koją iš nuolaužų aš ėmiau šliaužti išėjimo link. Pamačiau apsaugos darbuotoją sužalota galva, su kuriuo patraukėme lauk. Prie išėjimo iš prekybos centro tvyrojo panika“, - išvakarėse patirtą siaubą prisiminė A.Burvė.

Sugrįžusi į namus, kur jos laukė 15-metis sūnus ir 6 metų dukra, moteris čia neužsibuvo ir vėl sugrįžo prie prekybos centro.

„Paaugliui sūnui pasakiau, kas galėjo nutikti jo tėvui, šešiametei dukrai apie tai pasakyti neišdrįsau. Dar neradau tam tinkamų žodžių.

O jei atvirai – tai jų dar ir neieškojau. Nors vilčių nedaug – aš dar tikiuosi, kad vyras yra gyvas“, - viltingai žvelgdama į nelaimės vietoje zujančius gelbėtojus portalui lrytas.lt sakė A.Burvė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.