JAV serijinis „abėcėlės žudikas“ nuteistas myriop

JAV teismas skyrė mirties

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 23, 2013, 2:52 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:58 AM

Teismas praėjusį mėnesį pripažino 79-erių Josephą Naso kaltu dėl keturių moterų, kurių vardo ir pavardės inicialai sutampa, nužudymo. Galiausiai prisiekusieji nusprendė jam skirti mirties bausmę. Buvęs fotografas J.Naso teisme Kalifornijos valstijoje pats sau atstovavo ir neigė nužudęs moteris.

Keturių pasmaugtų moterų Roxene Roggasch, Carmen Colon, Pamela Parsons ir Tracy Tafoya kūnai buvo rasti kaimo vietovėse aštuntajame ir devintajame dešimtmečiuose. Visos žudiko aukos dirbo prostitutėmis. J.Naso taip pat įtariamas dėl dar mažiausiai dviejų moterų nužudymo.

Kaltinimai J.Naso buvo pareikšti, kai policija 2009 metais jo namuose Nevados valstijoje rado įkalčių. Pareigūnai įkalčius rado per eilinį šaunamųjų ginklų patikrinimą. Tuo metu J.Naso buvo lygtinai paleistas už kitą nusikalimą Kalifornijoje. Tarp įkalčių buvo aukų nuotraukų bei žurnalas, kuriame jis detaliai aprašė seksualinį ir kitokį smurtą prieš moteris ir nepilnametes mergaites.

Manoma, kad nuteistasis mirties bausmės nesulauks, nes Kalifornijos valstijoje susidarė didelė mirtininkų eilė, o nuo 2006 metų šioje valstijoje egzekucijos pristabdytos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.