Užfiksuota trečioji prekybos centro griūtis stingdo kraują

Šeštadienio vakarą prekybos centro „Maxima" griuvėsiuose dirbantys gelbėtojai buvo atsidūrę per plauką nuo mirties. Latvijos žiniasklaida pranešė, kad pavojingiausioje sugriuvusio pastato vietoje ieškant žmonių neatlaikė konstrukcijos ir jos smigo žemyn. Gelbėtojai nenukentėjo. Tai įvyko 18 val. Po šio incidento gelbėjimo darbai nutraukti iki sekmadienio ryto, nes likusios konstrukcijos pavojingai deformavosi ir gelbėtojams dirbti būtų pernelyg pavojinga.

Šeštadienį griuvėsiuose rasti trys žuvusiųjų kūnai.<br>„Reuters" nuotr.
Šeštadienį griuvėsiuose rasti trys žuvusiųjų kūnai.<br>„Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 23, 2013, 6:21 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:55 AM

Šeštadienį vakare internete pasklido britų nacionalinio transliuotojo BBC vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota trečioji prekybos centro griūtis.

Nesitiki rasti gyvųjų

Iš viso nelaimė nusinešė jau 54 gyvybes. Šeštadienį griuvėsiuose rasti trys kūnai. Teigiama, kad griuvėsiai slepia septynių žmonių kūnus. Pasak medikų ir ekspertų, galimybės, kad po griuvėsiais dar yra gyvų žmonių, beveik lygios nuliui.

Trečiosios griūties metu pastate dirbo Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (SFRS) gelbėtojai. Trečiosios griūties metu pastate dirbo apie 150 gelbėtojų, niekas iš jų nenukentėjo. Toje vietoje, kur įvyko griūtis, žmonės nedirbo.

Pranešama, kad gelbėtojams dar buvo likę patikrinti maždaug 80 kv. m prekybos centro teritorijos, kuri nukentėjo per pirmuosius įgriuvimus. 

Gyventojai piktinasi

Savo ruožtu, žmonės socialiniuose tinklapiuose reiškia nepasitenkinimą dėl sprendimo nutraukti paieškos darbus. „Jei yra bent vienas procentas, kad gali būti išgyvenusiųjų, reikia tęsti paieškas. Juk kalbama apie žmonių gyvybes", - socialiniuose tinklapiuose piktinosi Rygos gyventojai.

Valstybinės ugniagesių gelbėtojų tarnybos (VUGD) atstovė Viktorija Šembelė nurodė, kad gelbėtojai paieškos darbus vykdė penkiuose baruose.

Trys grupės dirbo pirmo aukšto lygyje, o ketvirta - su autokrautuvu mėgino supjaustyti lengvesnes stogo konstrukcijas. Penkta grupė dirbo pastato rūsyje, skelbia naujienų agentūra BNS.

V.Šembelė nesiryžo prognozuoti, kiek dar laiko truks gelbėjimo darbai, kurie jau vyksta dvi paras.

Rygos priemiestyje Zuolitūdėje esančio prekybos centro dalis stogo užgriuvo ant pirkėjų ir darbuotojų ketvirtadienį apie 18 val. vietos laiku, kai parduotuvėje buvo daug po darbo apsipirkti atvažiavusių žmonių.

Gelbėtojai nuskubėjo į nelaimės vietą, tačiau daug jų patys nukentėjo, nes vėliau įgriuvo dar viena stogo dalis.

Pranešama, kad tarp žuvusiųjų yra trys užsieniečiai - pora iš Rusijos ir Armėnijos pilietė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.