Rygos tragediją išgyvenęs vyras: „Iki juosmens buvau užpiltas dirvožemiu ir šampūno buteliukais“

Praslinkus keturioms paroms po tragedijos Rygos prekybos centre, gelbėtojai vis dar dirba nelaimės vietoje. Išlikę gyvi su siaubu prisimena akimirkas, kai apsipirkimas prekybos centre „Maxima“ tapo didžiausiu gyvenimo košmaru. Aigars Benis buvo vienas pirmųjų, kurį iš spąstais virtusios parduotuvės ištraukė gelbėtojai. Šiuo metu ligoninėje besigydantis vyras teigia, kad jam labai pasisekė, nes liko gyvas.

A.Benis patyrė galvos traumą, sužalota kairė koja.<br>„Lietuvos ryto“ televizija
A.Benis patyrė galvos traumą, sužalota kairė koja.<br>„Lietuvos ryto“ televizija
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 24, 2013, 9:32 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:33 AM

„Ten buvo triukšmo. Prisimenu keletą gabalų metalo ir tuomet kuriam laikui praradau sąmonę. Kai atsipeikėjau, pamačiau dangų ir šalia parduotuvės esančio pastato langus. Lijo. Supratau, kad įvyko nelaimė. Buvau šoke, maniau, kad sapnuoju košmarą.

Iki juosmens buvau užpiltas dirvožemiu ir šampūno buteliukais. Iš pradžių gelbėtojai išlaisvino mano dešinę koją, o po to ir kairę. Jie ištraukė ir išnešė mane iš parduotuvės.

Jeigu sąžiningai, tai man labai pasisekė. Tai įvyko per akimirką, niekas negalėjo sureaguoti. Nebuvo jokių galimybių pabėgti“, - pasakojo jaunas vyras.

Jis patyrė galvos traumą, sužalota kairė koja. Ligoninėje gydomi dar 19 žmonių, kuriems pavyko išgyventi po to, kai ketvirtadienio vakarą įgriuvo parduotuvės stogas. Per nelaimę žuvo mažiausiai 54 asmenys. Gelbėtojai vis dar dirba griuvėsiuose, tačiau gyvųjų surasti nesitikima.

Latvio A.Benio pasakojimas – vaizdo reportaže.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.