Latvijoje iš suskilusio daugiabučio evakuoti gyventojai

Po tragedijos Rygoje latviai tapo ypač atsargūs. Latvijos Valdlauči miestelyje pirmadienio vakarą, pastebėjus įskilimus rūsyje, iš daugiabučio evakuoti 59 žmonės, rašo tvnet.lv.

Ekspertų vertinimais, Rygoje šalia sugriuvusios "Maxima" stovintis daugiabutis taip pat bet kada gali sugriūti.<br>AP nuotr.
Ekspertų vertinimais, Rygoje šalia sugriuvusios "Maxima" stovintis daugiabutis taip pat bet kada gali sugriūti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2013, 12:36 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:44 AM

Dauguma jų prisiglaudė pas giminaičius, o tie, kas neturėjo, kur apsistoti, buvo apgyvendinti socialiniuose būstuose. Namą naktį saugojo policija, antradienį vertinti pavojaus atvyksta specialistai.

Plyšį namo konstrukcijose gyventojai pastebėjo praėjus porai valandų po to, kai ugniagesiai rūsyje užgesino gaisrą. Per gaisrą nukentėjo 81 metų moteris. Ją dar prieš išvykstant gelbėtojams iš rūsio ištraukė vienas iš gyventojų.

Ant sienos namo rūsyje gelbėtojai pastebėjo gana didelį plyšį, todėl buvo priimtas sprendimas evakuoti gyventojus.

Ekspertų vertinimais, Rygoje šalia sugriuvusios "Maxima" stovintis daugiabutis taip pat bet kada gali sugriūti, todėl būtina svarstyti apie jo nugriovimą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.