Prekybos tinklo „Maxima“ akcininkas I.Staškevičius: „Neturiu dėl ko teisintis“

Vienas prekybos tinklo „Maxima“ steigėjų, akcininkų, buvęs vadovas Ignas Staškevičius viešumoje pasirodžiusią informaciją apie Rygos tragedijos aplinkybes vadina suinteresuotų asmenų bandymais diskredituoti prekybos tinklą.

Vienas prekybos tinklo „Maxima“ steigėjų, akcininkų, buvęs vadovas Ignas Staškevičius.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Vienas prekybos tinklo „Maxima“ steigėjų, akcininkų, buvęs vadovas Ignas Staškevičius.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2013, 9:53 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:26 AM

„Vargu ar aplaidi patalpų priežiūra galėtų sukelti visai neseniai pastatyto pastato griūtį. Man tokia situacija neįsivaizduojama“, - antradienio vakarą LRT laidoje „Dėmesio centre“ teigė I.Staškevičius.

Jis tvirtino niekada nebuvęs Rygos „Maximos“ parduotuvėje ir negalintis paneigti teiginių esą tenai vyravo netvarka – patalpos buvusios avarinės būklės, pro lubas sunkėsi vanduo, neva buvo pažeidžiami maisto produktų laikymo sąlygų reikalavimai.

„Visą savaitgalį jaučiausi taip, kad geriau jau būčiau įmonės generalinis direktorius, galėčiau bent būti vietoje, gal sušvelninti nelaimės pasekmes, bet likimas yra toks“, - tiesioginiame eteryje kalbėjo I.Staškevičius, „Maximos“ vadovo postą palikęs prieš 8 metus.

Į klausimą, kodėl pagrindinis „Maxima“ akcinininkas ir pastato Rygoje savininkas Nerijus Numavičius po tragedijos atsitvėrė tylos siena, I.Staškevičius atsakė: „Tai kiekvieno žmogaus asmeninė pozicija. Nemanau, kad kiekvienas akcininkas, net ir pagrindinis, turėtų kažką pasakyti. Kiek žinau, jis pareiškė užuojautą, atliko kitų veiksmų. Kiekvienas elgiamės pagal savo sąžinę“.

I.Staškevičius pripažino, jog moraliniu požiūriu „Maximos“ situacija po tragedijos nepavydėtina. „Maxima“ yra nepelnytai sunkioje situacijoje. Nesakau, kad tenai viskas buvo be priekaištų. Bet netikiu, kad tai įvyko dėl su „Maxima“ susijusių priežasčių. Jeigu tyrimas parodys kitaip, tai jau bus ne moralinis, o teisinis klausimas“, - teigė verslininkas.

Kol Rygoje tebevyko žuvusiųjų paieškos operacija, o Lietuvoje ir Estijoje paskelbtas gedulas, praėjusį savaitgalį visose didžiosiose „Maxima“ tinklo parduotuvėje Lietuvoje surengta masinio apsipirkimo akcija „Jamam“.

„Ar nereikėjo atidėti šios akcijos bent kuriam laikui?“, - I.Staškevičiaus paklausė laidos „Dėmesio centre“ vedėjas Edmundas Jakilaitis.

„Akcija buvo paskelbta iš anksto. Įsivaizduokime situaciją: atvyksta pirkėjai iš kitų miestų, Baltarusijos, ir ką randa? Nenuleistas kainas. Ar pardavinėti brangiau prekes yra gedulo išraiška? Kainų akcija nėra festivalis. Ten nebuvo nei dainų, nei linksmybių, tragedijos aukos buvo pagerbtos tylos minute, darbuotojai segėjo gedulo juosteles. Manau, kad tai adekvatus elgesys. Parodomasis gedėjimas nebūtų nuoširdus“, - įsitikinęs I.Staškevičius.

„Pirmą kartą tai girdžiu“ – ištarė buvęs tinklo vadovas, paklaustas, kaip paaiškinti, kad likus keliolikai minučių iki pastato griūties buvo evakuoti kitų tame pačiame pastate veikusių parduotuvių ir banko skyriaus klientai, o tuo metu „Maximoje“ žmonės toliau apsipirkinėjo.

„Detaliai neklausinėjau, kas vyko, nemačiau įrašų. Jeigu žmonėms iš tiesų nebuvo leidžiama išeiti, tai nesuvokiamai baisus elgesys. Kiek žinau, nėra tokių vidaus tvarkos instrukcijų, kurios leistų šitaip elgtis. Mačiau, kaip sukrėsti „Maximos“ darbuotojai. Daug kas bando juos vaizduoti kaip šaltus ir godžius, kuriems rūpi tik susižerti kuo daugiau pinigų. Visi įkalčiai likę, tragedijos vieta saugoma, ten dirba tyrėjai, aplinkybės bus nustatytos. Tikiu, kad paaiškės, jos ne „Maxima“ yra pagrindinė tragedijos kaltininkė“, - teigė I.Staškevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?