Tunise per streiką prasiveržus smurtui sužeisti 32 žmonės

Vėliau visi jie buvo išrašyti iš ligoninės.

Silianos mieste, esančiame į pietvakarius nuo Tuniso sostinės, 32 žmonės, daugiausia policininkai, buvo sužeisti per susirėmimus.<br>AP nuotr.
Silianos mieste, esančiame į pietvakarius nuo Tuniso sostinės, 32 žmonės, daugiausia policininkai, buvo sužeisti per susirėmimus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 28, 2013, 5:59 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:30 AM

Smurtas prasiveržė trečiadienį, kai protestuotojai susirėmė su policija Silianoje ir kitame mieste – Gafsoje, kur jis padegė valdančiosios islamiškos partijos „Ennahda“ biurą.

Iš sužeistųjų Silianoje 30 buvo policininkai, kurių dauguma patyrė lengvus rankų ir veido sužalojimus, sakė ligoninės šaltinis, o du kiti buvo jaunuoliai, kuriems buvo sužeistos kojos.

Vėliau visi jie buvo išrašyti iš ligoninės.

Susirėmimai trečiadienį įsiplieskė, kai dešimtys demonstrantų minėjo prieš metus įvykusį smurto prasiveržimą per demonstracijas prieš vyriausybę, kai buvo sužeisti daugiau nei 300 žmonių.

Riaušės, per kurias protestuotojai svaidė akmenis į policiją ir degino padangas miesto centre, vyko iki vėlaus vakaro, pareigūnams mėginant išvaikyti minią ašarinėmis dujomis.

Gyvenimas Silianos, Gafsos ir Gabeso regionuose trečiadienį buvo paralyžiuotas dėl streikų, surengtų protestuojant prieš skurdą ir vangią plėtrą.

Tos pačios paskatos tapo varomąja jėga per visuotinį sukilimą prieš beveik trejus metus, per kurį buvo nuverstas ilgametis autoritarinis prezidentas Zine'as El Abidine'as Ben Ali ir kuris pradėjo Arabų pavasario revoliucijų bangą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.