Baltųjų rūmų tinklalapyje surinkta daugiau kaip 85 tūkst. parašų dėl sankcijų V.Janukovyčiui

JAV Baltųjų

Ukrainos prezidentas V.Janukovyčius ir jo vyriausybė atmeta Ukrainos piliečių teisę priartėti prie Vakarų civilizacijos.<br>AP nuotr.
Ukrainos prezidentas V.Janukovyčius ir jo vyriausybė atmeta Ukrainos piliečių teisę priartėti prie Vakarų civilizacijos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 29, 2013, 6:12 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:57 AM

Iki gruodžio 26 dienos reikia surinkti bent 100 tūkst. parašų, kad šią peticiją imtų svarstyti JAV administracija.

Peticijos autoriai tvirtina, kad „Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius ir jo vyriausybė atmeta Ukrainos piliečių teisę priartėti prie Vakarų civilizacijos“.

„Mes reikalaujame asmeninių sankcijų p.Janukovyčiui ir Ukrainos ministrų kabinetui, jeigu p.Janukovyčius nepasirašys Ukrainos ir ES asociacijos sutarties per Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Vilniuje, Lietuvoje, 2013 metų lapkričio 29 dieną“., – sakoma peticijos tekste.

Peticijos autoriai reikalauja, kad sankcijos apimtų „draudimą atvykti į JAV ir ES p.Janukovyčiui ir Ukrainos vyriausybės narių artimiesiems“, taip pat „įšaldyti su jais susijusių bendrovių įšaldyti bankų sąskaitas“.

Kai tik peticiją pasirašys 100 tūkst. asmenų, ji automatiškai bus išsiųsta svarstyti Baltiesiems rūmams, nors įstatymas neįpareigoja administracijos patenkinti ją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.