Generolas R.Sharifas perėmė vadovavimą Pakistano armijai

Generolas

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 29, 2013, 10:39 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:13 AM

R.Sharifas, kuris ginkluotųjų pajėgų štabo viršininku buvo paskirtas trečiadienį, per ceremoniją Pakistano armijos štabe Ravalpindžio mieste perėmė vado pareigas iš generolo Ashfaqo Kayani.

Prie armijos vairo R.Sharifas stoja Islamabadui susiduriant su virtine rimtų iššūkių: šalyje nerimsta šešerius metus besitęsiantis vietos talibų sukilimas, jau pareikalavęs tūkstančių gyvybių, toliau tvyro įtampa santykiuose su Indija, o NATO baigia 12 metų trunkančią misiją kaimyniniame Afganistane.

Pėstininkų karininkas veteranas R.Sharifas iki paskyrimo armijos vadu buvo gerai žinomas tik kariniuose sluoksniuose, tačiau analitikai pabrėžia, kad jis yra atsidavęs kariškis, kurio nedomina politika.

Į šį postą pretendavo dar du įtakingi generolai, tačiau ministras pirmininkas pasirinko bendrapavardį R.Sharifą. Jokie giminystės ryšiai jų nesieja.

Patikėjęs R.Sharifui armijos vairą, premjeras viliasi, kad nepasikartos įvykiai, kai ankstesnis jo pasirinktas armijos vadas generolas Pervezas Musharrafas atėmė iš jo valdžią 1999 metais įvykdęs perversmą.

600 tūkst. karių turinčios Pakistano armijos vadas laikomas įtakingiausiu žmogumi šioje branduolinį ginklą turinčioje valstybėje, kuri tris kartus buvo valdoma kariškių režimo ir kurioje ginkluotosios pajėgos vis dar turi didžiulę įtaką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.