Australijoje paauglys žuvo užpultas ryklio

„Tai tiesiog tragiškas, tragiškas incidentas“, - sakė ji.

Ryklys nukando paaugliui kojas.<br>AP asociatyvi nuotr.
Ryklys nukando paaugliui kojas.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-11-30 12:17, atnaujinta 2018-02-20 01:46

Naujojo Pietų Velso policija nurodė, kad, gavę pranešimą apie ryklio ataką, pareigūnai buvo pasiųsti į Kampbelso paplūdimį prie Kofs Harboro miesto, esančio už maždaug 450 kilometrų į šiaurę nuo Sidnėjaus.

„Vyras - kaip manoma, 18-metis - plaukiojo gulėdamas ant banglentės su draugais už maždaug 100 metrų nuo kranto, kai jam kojas nukando, kaip manoma, ryklys, - sakoma policijos pranešime. - Jo draugai sugebėjo išvilkti jį į paplūdimį, kur jam pagalbą suteikė greitosios pagalbos medikai. Kiek vėliau jis buvo pripažintas mirusiu.“

Greitosios pagalbos atstovė sakė, kad paaugliui buvo smarkiai sužalotos kojos, tačiau vaikinas veikiausiai mirė sustojus širdžiai dėl šoko po atakos.

Policija nurodė, kad ryklys nukando paaugliui kojas, kai jis sėdėjo ant savo lentos, plūduriavusios prie atokaus Rikso kyšulio.

„Vyko grumtynės, ir jam pavyko išsilaisvinti, - Kofs Harboro policijos inspektorė Joanne Reid (Džoan Reid) sakė televizijai „Sky News“. - Praėjo šiek tiek laiko, kol jį ištraukė į krantą, ir jis pakeliui prarado nemažai kraujo.“

Pareigūnė gyrė vaikino draugus, kurie padėjo sužeistajam ir ištraukė jį į krantą.

„Tai tiesiog tragiškas, tragiškas incidentas“, - sakė ji.

Vietos gyventojai sakė, kad rykliai retai matomi toje vietoje ir kad ši nelaimė sukrėtė bendruomenę.

Prieš savaitę kitas 35 metų banglentininkas buvo nužudytas ryklio netoli Greistauno, esančio už maždaug 270 kilometrų į pietus nuo Perto miesto Vakarų Australijos valstijoje.

Rykliai yra įprasti Australijos vandenyse, tačiau mirtinų atakų pasitaiko retai: iš vidutiniškai 15 per metus užfiksuojamų susidūrimų mirtinas paprastai būna tik vienas.

Iki praėjusios savaitės mirtinų ryklio atakų nebuvo įvykę nuo 2012-ųjų liepos, kai ryklys perkando vieną banglentininką pusiau prie Vakarų Australijos krantų, vainikuodamas precedento neturinčią penkių mirtinų atakų virtinę, išprovokavusią raginimus reguliuoti jūrų grobuonių populiaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.